شیراز پایتخت استان فارس است و جزو پنج شهر پر جمعیت ایران به‌شمار می‌رود. شهر شیراز به شعر و ادب و تاریخ و باغ‌هایش معروف است و به همین دلیل به‌عنوان بهشتی برای گردشگران شناخته می‌شود. علاوه بر همه این‌ها، شیراز شهری است که در آن انواع جاهای دیدنی و جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی و طبیعی و مذهبی را پیدا می‌کنید و از این رو، این شهر هر گردشگری با هر سلیقه‌ای را راضی می‌کند و همیشه چیزی برای ارائه دارد.

یکی پرطرفدارترین جاذبه‌های شهر شیراز که قرار است حسابی شما را سر کیف بیاورد، بحث شکم گردی در شیراز است. شیراز با غذاهای رنگارنگ و خوشمزه دل هر گردشگری را می‌برد. که شما می‌توانید خوشمزه‌ترین غذاهای محلی مثل کلم پلوی معروف شیرازی و انواع کباب‌ها را در بهترین رستورانهای شیراز امتحان کنید. در این مطلب ما قصد داریم معروف‌ترین جاذبه‌های شیراز را به شما معرفی کنیم تا در بهترین فرصت با سفرتان به شیراز، حتی اگر سفرتان کوتاه مدت و چند روزه بود، از نزدیک آن‌ها را ببینید و بودن در کنار این جاذبه‌های اصیل فرهنگی و تاریخی را تجربه کنید. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

باغ ارم

باغ ارم از جاذبه‌های دیدنی شیراز است که به‌خاطر وجود درخت‌های مرکبات و سروهای بی‌نظیر آن و مسیر پیاده روی زیبایش در بین گردشگران خیلی محبوب است. از تاریخ ساخت این باغ اطلاعی در دستمان نداریم چون نمی‌دانیم برای اولین بار چه کسی این باغ را بنا کرده است. تنها سند معتبری که در مورد این باغ وجود دارد این است که نامش در چند سفرنامه به شیراز آورده شده‌است و بر اساس قدمت این سفرنامه‌ها، تقریباً می‌توانیم این باغ را به قرن دهم هجری نسبت بدهیم اما از آنجایی که در دوره سلجوقیان باغ‌های زیادی در شهر شیراز ساخته شد، می‌توانیم تا حدودی حدس بزنیم که این باغ هم مانند بقیه باغ‌های شیراز به‌دست سلجوقیان بنا شده‌است.

باغ ارم

در بخش غربی باغ ارم یک عمارت زیبا قرار گرفته که ستون‌هایی با الهام از تخت‌جمشید دارد و در نگاه اول فوری نظر شما را به خودشان جلب می‌کنند. این عمارت سه طبقه دارد که در حال حاضر بازدید از طبقات ممنوع است ولی نمای بیرونی عمارت در نوع خودش بسیار جذاب و دیدنی است. از نظر بازدیدکنندگان، جذاب‌ترین قسمت باغ، گذرگاه وسط باغ است که در دو طرفش درختان سرو را می‌بینید و اگر به عکاسی علاقه دارید، این قسمت از باغ لوکیشن بسیار مناسبی است که بهترین عکس‌ها را بگیرید. این گذرگاه در جهت غرب به شرق ساخته شده و از عمارت اصلی باغ شروع می‌شود و تا آخر باغ ادامه پیدا می‌کند. جوی آبی در وسط این گذرگاه وجود دارد که جذابیت آن را چندین برابر می‌کند.

به این نکته نیز توجه کنید که باغ ارم شهرتی جهانی دارد و به‌عنوان یکی از آثار دیدنی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و گردشگران خارجی در زمان بازدید از شیراز، دیدن این باغ را نیز در برنامه خود قرار خواهند داد.

  • آدرس باغ ارم: میدان ارم، بلوار ارم
  • ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۸:۳۰ شب

مسجد نصیرالملک

مسجد نصیرالملک مسجدی است که با رنگارنگ بودنش و بازی رنگ‌ها در هر صبح، با روح شما بازی‌می‌کند و دلتان می‌خواهد از این رنگ‌ها چشم برندارید. قدمت این مسجد صورتی به دوره قاجار برمی‌گردد و ساخت این بنا حدود ۱۲ سال طول کشید. صحن بزرگ این مسجد در قسمت شمالی آن قرار گرفته و هر بخش از این مسجد در نوع خودش شاهکار معماری دوران قاجار محسوب‌می‌شود.

مسجد نصیرالملک

بخش‌های مختلف مسجد نصیرالملک:

  • سردر ورودی: سردر ورودی مسجد با کاشی‌های معروف هفت رنگ تزئین داده شده و این رنگ‌ها اولین چیزی است که نظر شما را به خودش جلب می‌کند. درهایی که برای این مسجد تعبیه‌شده، دو در بزرگ چوبی است که در بالای این درها سنگ مرمری قرار گرفته و شعری بر روی آن برای گرامیداشت سازنده مسجد نوشته‌شده.
  • شبستان غربی: مسجد نصیرالملک دو شبستان شرقی و غربی دارد که هر کدام طبق محور قبله درست‌شده‌اند. در شبستان غربی چیزی که مشاهده می‌کنید پوشش آجری آن است که این موضوع آن را نسبت به شبستان شرقی زیباتر می‌کند. این شبستان در واقع شبستان زمستانه محسوب می‌شد.
  • شبستان شرقی: در شبستان شرقی چیزی که خیلی مورد توجه است، الهام گرفتن این شبستان از مسجد وکیل شیراز است. طاق‌ها و دیوارهای شبستان شرقی با کاشی‌کاری‌های زیبایی تزئین شده و سنگ کف آن هم از سنگ مرمر است. این شبستان، شبستان تابستانه محسوب می‌شد.
  • طاق مروارید: این مسجد دو ایوان شمالی و جنوبی دارد و در ایوان شمالی آن سه طاق قرار گرفته است. طاق وسطی در بین این طاق‌ها که از همه زیباتر و بلندتر است، به طاق مروارید معروف است. به‌خاطر آیه‌های قرآنی که بر روی این طاق نوشته‌شده، این قسمت از مسجد به یکی از مهم‌ترین قسمت‌ها تبدیل شده‌است.

بهترین زمان برای بازدید از مسجد نصیرالملک در زمان ۸ تا ۱۰ صبح است. در این زمان، بازی رنگ‌ها در حالت‌خودشان هستند و بهترین زمان برای لذت بردن و عکاسی از این مسجد است.

  • آدرس مسجد نصیرالملک: محله گود عربان (اسحاق بیگ)، جنوب خیابان لطفعلی‌خان زند، نرسیده به بلوار زینبیه
  • ساعت بازدید: ۷ صبح تا ۵ بعدازظهر

مسجد مشیر یکی دیگر از جاهای دیدنی شیراز

این مسجد یکی از دیدنی‌ترین مساجد معروف شیراز است که در سال‌های ۱۲۶۵ تا ۱۲۷۴ هجری قمری توسط میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک ساخته شد. از لحاظ معماری و زیبایی گفته‌می‌شود این مسجد دومین مسجد زیبای شیراز بعد از مسجد وکیل است. که در سال ۱۳۵۱ نیز به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده‌است. هر قسمتی از مسجد زیبایی و رنگ‌های مختلفی را می‌بینید که شما را سر ذوق می‌آورد. اما به‌طور کلی شبستان کوچک شمالی مسجد که با کاشی‌های رنگارنگ و مقرنس‌های بی‌نظیر تزئین شده‌است، زیبایی فوق‌العاده‌ای دارد. علاوه بر این وجود دو گلدسته کاشی‌کاری شده بر فراز این شبستان، اینجا را به یکی از زیباترین قسمت‌های مسجد تبدیل کرده است. همچنین مسجد مشیرالملک دارای قسمت‌های بسیاری همچون ورودی، یک حیاط و حوض، محراب، شبستان، شاه نشین‌های زنانه و مردانه، ایوان‌ها، چای خانه و پشت بام است که هر کدام زیبایی خود را دارند و روی هم رفته یک بنای تاریخی بسیار خاصی را پدید آورده‌اند.

اما چیزی که سبب شهرت این مسجد شده‌است، ساعتی است که در این مسجد قرار داده‌شده‌است. این ساعت، اولین ساعتی است که وارد شهر شیراز شده‌است و ساخت کشور انگلستان است که در گذشته هر 15 دقیقه و در هر ساعت به تعداد عدد آن ساعت زنگ می‌زده‌است. که این صدای زنگ در آن زمان که شیراز وسعت چندانی نشد در قسمت‌های مختلف شهر شنیده می‌شد و به‌منزله اطلاع رسانی بود. جالب توجه است که اعداد این ساعت در ابتدا انگلیسی بود اما با توجه به تأکید میرزا ابوالحسن مشیرالملک به زبان فارسی، این اعداد را به فارسی تبدیل کردند و این موضوع سبب خاص‌تر شدن این ساعت شد.

  • آدرس مسجد مشیر: محله سنگ سیاه، خیابان قاآنی، کوی دربند مشیر، کنار بازارچه ارامنه
  • ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۶ بعدازظهر

حافظیه

همان طور که می‌دانید، بازدید از حافظیه، دلیل اصلی بسیاری از افراد برای تهیه تور شیراز است! حافظیه نه‌تنها آرامگاه لسان‌الغیب شیرازی است، بلکه به‌عنوان یک مجموعه گردشگری در نظر گرفته‌می‌شود. حافظیه دو صحن شمالی و جنوبی دارد و آرامگاه حافظ، در صحن شمالی قرار گرفته است. علاوه بر این‌ها، مجموعه حافظیه به دو بخش شرقی و غربی هم تقسیم می‌شود. بخش شرقی آرامگاه خاندان معدل است و بخش غربی آرامگاه خاندان قوام شیرازی است و تعدادی از شعرا و عارف‌های شیراز در این قسمت غربی به خاک سپرده‌شده‌اند به‌طور کلی در بخش غربی قبرهای بیشتری وجود دارد.

حافظیه شیراز

  • آدرس حافظیه: منطقه شمالی شهر شیراز، بلوار آزادی، مابین چهارراه حافظیه و چهارراه ادبیات
  • ساعت بازدید: ۸:۳۰ صبح تا ۱۰‌:۳۰ شب

آرامگاه خواجوی کرمانی

در نزدیکی دروازه قرآن می‌توانید آرامگاه باشکوه خواجوی کرمانی را پیدا کنید. خواجوی کرمانی یکی از شعرای صاحب نام و بلند آوازه ایرانی بوده است. که پس از مسافرت‌های بسیاری که داشت در نهایت در شیراز دار فانی را وداع گفت و امروزه مقبره‌ای بی‌نظیر برای یادبود این شاعر بزرگ ساخته شده‌است و به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی شیراز به‌شمار می‌رود. این آرامگاه در دامنه کوه صفوی شیراز واقع شده‌است که یک بوستان زیبا اطراف آن ساخته شده و آن را به آغوش گرفته است. درون این آرامگاه تندیسی سنگی از خود خواجوی کرمانی ساخته شده‌است و زیبایی خاصی را به فضا بخشیده‌است.

آرامگاه خواجوی کرمانی

معماری آرامگاه بسیار چشمگیر است و در قسمت بالا و پایین آرامگاه دو ستون قرار گرفته است اما سقفی ندارد. در اطراف آرامگاه نیز سه غار تاریخی وجود دارد که مریدان و عالمان برای عبادت به این غارها می‌رفتند و روزها و شب‌های بسیاری را به عبادت مشغول می‌شدند. که طبق اسناد، خواجوی کرمانی نیز سالیان زیادی از زندگی‌اش را درون یکی از غارهای‌ی که در همین بوستان می‌توانید ببینید، برای عبادت گذرانده‌است.

درون این غارها نیز نقش برجسته‌های بسیاری را همچون نبرد رستم با شیر و نقش فتحعلی شاه با پسرانش را می‌توانید ببینید که در عین زیبایی ارزش تاریخی بسیاری دارند. پس بازدید از غار را در زمان سفر به شیراز حتماً در برنامه خود قرار دهید و از این بناهای با ارزش تاریخی بازدید کنید و با خواجوی کرمانی، این شاعر پرآوازه کشورمان بیشتر آشنا شوید.

  • آدرس آرامگاه خواجوی کرمانی: این آرامگاه در دامنه کوه صفوی، روبه‌روی دروازه قرآن
  • ساعت بازدید: ۸:۳۰ صبح تا ۱۰‌:۳۰ شب

خانه زینت الملک

یکی از مشهورترین جاهای دیدنی و خانه‌های تاریخی شیراز که قدمت آن به دوران قاجار برمی‌گردد، خانه زینت‌الملک است که در بین گردشگران حسابی طرفدار دارد و هر کسی که به شیراز سفر می‌کند، حداقل یکبار از آن بازدید می‌کند. زینت‌الملک قوامی، دختر حبیب‌الله خان، قوام‌الملک چهارم بود و این خانه متعلق به او بود و نام زینت‌الملک بر روی این خانه مانده‌است.

 

ساخت این خانه در سال ۱۲۹۰ در دوران قاجار شروع شد و بعد از ۱۲ سال در سال ۱۳۰۲ به پایان رسید. در دوره انقلاب ۱۳۵۷، یک سری آسیب به این بنا وارد شد و در دوران جنگ تحمیلی ایران و عراق، به‌عنوان پناهگاه امن برای خانواده‌های جنگ زده مورد استفاده قرار می‌گرفت. بالاخره در سال ۱۳۷۳ مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت و بعد از آن به یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری در شیراز تبدیل شد.

از جذابیت‌هایی که در محوطه خانه زینت‌الملک قرار گرفته، می‌توان به کافی‌شاپ این خانه اشاره کرد. می‌توانید در این کافی‌شاپ انواع نوشیدنی‌ها و عرقیجات معروف شیرازی را هم تست کنید.

  • آدرس خانه زینت‌الملک: خیابان لطفعلی‌خان زند، بعد از بلوار زینبیه
  • ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۷ شب

بازار وکیل شیراز

مگر می‌شود به شهری سفر کنیم ولی هوس خرید کردن و سوغاتی خریدن به سرمان نزند؟ اگر به گشت و گذار در بازارهای تاریخی علاقه دارید و همچنین سوغاتی خریدن قسمت مورد علاقه شما از سفر است، بازار وکیل بهترین جایی است که در سفرتان به شیراز می‌توانید از آن دیدن کنید. به بازار وکیل قلب شیراز هم می‌گویند چون در گذشته تمامی معادلات تجاری و بازرگانی در این مکان انجام می‌شد.

بازار وکیل مانند بقیه بازارهای سنتی ایران، حجره دارد و سرپوشیده است و از آن بازارهایی است که همه چی در آن پیدا می‌شود. از لباس و پوشاک و انواع ادویه و مواد خوراکی گرفته تا صنایع دستی استان فارس.

بازار وکیل ورودی‌های مختلفی در خیابان لطفعلی‌خان، طالقانی و زند دارد که می‌توانید از طریق آن‌ها وارد این بازار شوید. نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به بازار وکیل هم، ایستگاه مترو زندیه است.

  • آدرس بازار وکیل: خیابان لطفعلی‌خان زند، جنوب شرقی میدان شهرداری
  • ساعت بازدید: شنبه تا پنجشنبه از ۸ صبح تا ۹ شب

عمارت شاپوری

عمارت شاپوری جزو زیباترین باغ عمارت‌ها و جاهای دیدنی شیراز به‌شمار می‌آید که در دوره پهلوی اول ساخته شده‌است. معماری این عمارت چیزی است که ما را در نگاه اول مجذوب خودش می‌کند و شما تلفیقی از معماری مدرن اروپایی و ایرانی را در آن می‌بینید. باغ زیبای این عمارت در کنار این معماری با شکوه، جلوه زیبایی را خلق می‌کند طوری که به شما توصیه می‌کنیم حتماً عمارت شاپوری را در لیست مکان‌هایی که باید در شیراز ببینید، قرار دهید.

این عمارت در سال ۱۳۱۵ ساخته شد و ساخت آن پنج سال طول کشید و خانواده شاپوری که یکی از بزرگ‌ترین تاجر های شیراز بودند، در آن زندگی می‌کردند.

یکی از مکان‌های دنجی که می‌توانید در هنگام بازدید از عمارت شاپوری به آن‌جا بروید، کافی‌شاپ و رستوران عمارت شاپوری است که غذاهای باکیفیتی سرو می‌کند. نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به عمارت شاپوری هم، ایستگاه مترو زندیه است.

  • آدرس عمارت شاپوری: خیابان کریم‌خان زند، خیابان انوری، تقاطع اهلی
  • ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۱۱ شب

شاهچراغ، مکانی مذهبی و محبوب در شیراز

همانطوری که گفتیم شیراز شهری است که با جاهای دیدنی‌اش هر نوع گردشگری را راضی می‌کند. مهم‌ترین جاذبه مذهبی این شهر شاهچراغ است. شاهچراغ برادر امام‌رضا بود که آرامگاهش به یکی از مراکز مهم مذهبی ایران تبدیل شده‌است. معماری شاهکار این حرم، آینه‌کاری و کاشی کاری ایرانی آن و تزئینات این بنا باعث می‌شود هر بیننده‌ای به وجد بیاید. این معماری ایرانی و اصیل، شاهچراغ را به یکی از مکان‌های مورد علاقه گردشگران ایرانی و خارجی تبدیل کرده است. سبک معماری این حرم، سبک معماری است که در دوره ایلخانیان در ایران رواج داشته و برای گردشگران بسیار جذاب است.

شاه چراغ

  • آدرس شاهچراغ: خیابان لطفعلی‌خان زند، بلوار دستغیب، خیابان ۹ دی
  • ساعت بازدید: ۲۴ ساعته

بقعه سید میر محمد

این بقعه یکی دیگر از جاهای دیدنی شیراز است که در نزدیکی شاهچراغ قرار گرفته است. و گفته‌می‌شود مدفن میرمحمد پسر امام موسی کاظم (ع) و برادر شاهچراغ است. معماری این بنا بسیار دیدنی است و مربوط به دوره زندیه است و ضریح خاتم کاری روی مرقد که از آن دوره به‌جا مانده بسیار هنرمندانه است. اما گنبد فعلی به‌دست ظهیرالدوله قاجار ساخته شده‌است.

  • آدرس بقعه سید میرمحمد: خیابان لطفعلی‌خان زند، بلوار دستغیب، خیابان ۹ دی، ضلع شرقی حرم شاهچراغ
  • ساعت بازدید: ۲۴ ساعته

امامزاده علی بن حمزه

این امامزاده یکی دیگر از جاهای دیدنی شیراز است که حال و هوایی عرفانی و مذهبی دارد و همین طور تاریخچه بسیار غنی‌ای دارد و به‌عنوان یک بنای تاریخی نیز شناخته می‌شود. قدمت این امامزاده به دوره دیلمیان برمی‌گردد که به دستور عضدالدوله دیلمی ساخته شد. که در دوره تیموریان و همینطور پهلوی بخش‌هایی از آن مرمت و بازسازی شد. خاتم کاری و قلم زنی روی ضریح این امامزاده و منبت کاری‌های ورودی آن هر گردشگری را در نگاه اول مجذوب خود می‌کند.

  • آدرس امامزاده علی بن حمزه: جنوب دروازه قرآن، خیابان حافظ، جنب پل علی بن حمزه
  • ساعت بازدید: ۱۲ ظهر تا ۱۲ شب

سعدیه

درست در کنار باغ دلگشا، یکی دیگر از شاعران سرزمینمان آرامیده‌است. هنر کاشی کاری این بنا خیره کننده است و گنبد فیروزه‌ای آن زیر نور آفتاب، جلوه زیبایی به این بنا داده است. تزئینات داخلی بنای آرامگاه سعدیه با استفاده از سنگ مرمر صورت گرفته است. علاوه بر خود آرامگاه فضای اطراف آنکه یک باغ سرسبز است، برای گردشگران بسیار جذاب است و فضای مناسبی برای گشت و گذار و لذت بردن از طبیعت است. حتماً در تور شیراز خود به این شاعر صاحب نام نیز سری بزنید و از آرامگاه باشکوه آن بازدید کنید.

  • آدرس سعدیه: چهارراه دلگشا، بلوار بوستان، حوالی باغ دلگشا و پارک کوهستان
  • ساعت بازدید: ۷ صبح تا ۱۰ شب

دروازه قرآن

اگر از سمت شمال شرق شیراز بخواهید وارد اینجا شوید، اولین چیزی که با آن رو به رو می‌شوید، دروازه اصلی این شهر است که قدمت آن به سلسله آل بویه برمی‌گردد.

علت اینکه نام این دروازه، دروازه قرآن است این است که آیات قرآنی بر روی آن حک شده تا مسافران با عبور از این دروازه با سلامتی به مقصد برسند. جاذبه‌ها زیادی در نزدیکی دروازه قرآن قرار گرفته که می‌توان به مقبره خواجوی کرمانی و باغ جهان‌نما اشاره کرد.

  • آدرس دروازه قرآن: آزادراه شیراز – مرودشت، بلوار امام‌رضا، ورودی شهر شیراز
  • ساعت بازدید: ۲۴ ساعته

مسجد وکیل

نام دیگر مسجد وکیل شیراز، مسجد سلطانی است که یادگار دوران زندیه می‌باشد. این مسجد قسمت‌های جذاب زیادی دارد که برایتان لیست کردیم:

  • دالان
  • حیاط
  • ایوان‌های شمالی و جنوبی
  • شبستان‌های شمالی و جنوبی
  • محراب (از جنس مرمر و زیباترین قسمت مسجد)
  • طاق‌نماها

مسجد وکیل

علاوه بر همه این‌ها علتی که باعث شده این مسجد در بین گردشگران خارجی و همچنین مسافران تور شیراز بسیار محبوب شود، هنر کاشی کاری مسجد وکیل و ۴۸ ستون سنگی و مارپیچی است که این بنا را از نظر معماری بسیار جذاب کرده است. یادتان نرود اگر به مسجد وکیل سر زدید، از حمام وکیل و بازار وکیل هم حتماً دیدن کنید.

  • آدرس مسجد وکیل: خیابان طالقانی، بین زیرگذر زند و خیابان لطفعلی‌خان زند
  • ساعت بازدید: ۸:۳۰ صبح تا ۹:۳۰ شب

حمام وکیل

تقریباً همه بناهایی که از سلسله زندیه به‌جا مانده‌اند، در دوران کریم‌خان زند ساخته‌شده‌اند. و در شیراز تعداد زیادی از این بناهای تاریخی که مربوط به زندیه هستند را می‌توانید ببیند و با این دوره پرشکوه در ایران بیشتر آشنا شوید. در بین همه بناهایی که در دوران کریم‌خان ساخته شد، حمام وکیل با نگارگری شاهکاری که دارد، منحصر به فردترین آن‌ها است. اگر به دیدن معماری علاقه دارید، بازدید از معماری شاهکار حمام وکیل را از دست ندهید. علاوه بر معماری و کاشی‌کاری‌های بی‌نظیر این بنا، حمام وکیل به‌نوعی هوشمند و مدرن طراحی و ساخته شده که باعث می‌شود گرما از حمام خارج نشود و همچنین سرما هم به داخل حمام نفوذ نکند و این در نوع خودش برای معماری آن زمان، شگفت‌انگیز است.

حمام وکیل

  • آدرس حمام وکیل: خیابان طالقانی، بین زیرگذر زند و خیابان لطفعلی‌خان زند، جنب مسجد وکیل
  • ساعت بازدید: ۹ صبح تا ۹ شب

آبانبار وکیل

برای اینکه با طرز کار سیستم آب و سازه‌های آبی دوران زندیه آشنا شوید، می‌توانید از آب‌انبار وکیل که امروزه به موزه آب تبدیل شده‌است، بازدید کنید. در این موزه انواع ماکت‌های سازه‌های آبی مورد استفاده آن دوران قرار گرفته است و شما با بازدید از موزه آب، به اوج خلاقیت در ساخت این سازه‌ها پی ببرید.

یک بادگیر با تزئینات آجری که از ارگ کریم‌خانی الهام گرفته شده‌است، در بالای آب‌انبار وجود دارد که نقش آن خنک کردن آب ذخیره شده بود. به‌طور کلی بازدید از مجموعه جاذبه‌های وکیل می‌تواند تجربه خوبی از سفرتان را برایتان به وجود بیاورد.

  • آدرس آب‌انبار وکیل: شرق میدان شهدا، انتهای خیابان طالقانی، بعد از زیرگذر زند، حوالی پارک ابوذر
  • ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۸ شب

مسجد عتیق، مسجدی رؤیایی در شیراز

مسجد عتیق یا جامه

قدمت مسجد عتیق به دوران حکومت عمرولیث صفاری برمی‌گردد و در بین شیرازی‌ها بسیار محبوب است. ادیان مختلف در شیراز از جمله اسلام و زرتشت، این مسجد را به خودشان نسبت می‌دهند. مسجد عتیق اولین مکانی در شیراز است که مردم در آن جمع می‌شدند و صحبت‌های دینی و اجتماعی می‌کردند و انسان‌های مثل حافظ شیرازی در این مسجد رشد و پرورش‌یافته‌اند.

مسجد عتیق شامل بخش‌های زیادی است:

  • حیاط و حوض مسجد
  • خدای خانه یا دارالمصحف
  • دیوار ندبه
  • دروازه امام
  • طاق مروارید
  • رواق‌ها
  • شبستان‌ها
  • محراب‌ها

معماری اصیل ایرانی که با هنرمندی هرچه تمام‌تر صورت گرفته است در همه جای مسجد عتیق به چشم می‌خورد. گچ‌کاری‌های زیبا و سنگ‌بری‌های ظریف جذابیت این بنا از نظر معماری را چندین برابر کرده است. مسجد ۶ در ورودی دارد که در غربی آن به‌سمت شاهچراغ باز می‌شود و این یکی دیگر از دلایل مهم بودن مسجد عتیق در بین مردم شیراز است.

  • آدرس مسجد عتیق: ضلع جنوب شرقی شاهچراغ
  • ساعت بازدید: در زمان اقامه نماز امکان بازدید از این مسجد وجود دارد.

موزه موسیقی، موزه‌ای شنیدنی

این موزه در یکی از خانه‌های تاریخی شیراز به نام منطقی نژاد که متعلق به دوره قاجار است و به‌عنوان یک اثر ملی ثبت شده‌است، راه اندازی شد. این خانه‌مانند سایر خانه‌های تاریخی معماری بی‌نظیری دارد و شامل بخش‌های مختلفی همچون شاه نشین و اتاق‌های بسیار زیبا در قسمت شرقی و غربی است که با ظرافت خاصی ساخته‌شده‌اند. البته این خانه وسعت زیادی ندارد اما معماری و آینه کاری‌های آن، اینجا را به یک جای بسیار دیدنی تبدیل کرده است. این خانه چند سالی است که تبدیل به موزه موسیقی شده‌است و محلی بسیار مناسب برای آشنایی با این هنر شنیدنی است. این موزه شامل قسمت‌هایی همچون موسیقی ملل، سازهای ایرانی، استودیوی موسیقی، محل آموزش و تدریس، معرفی موسیقی‌دانان ایرانی و مخزن صوتی و اتاق آرشیو است. اگر شما هم به موسیقی علاقمند هستید حتماً در سفرتان به شیراز از این موزه زیبا بازدید کنید.

  • آدرس موزه موسیقی: پشت مسجد شهدا در میدان شاه‌چراغ
  • ساعت بازدید: در حال حاضر به‌صورت موقت موزه تعطیل است.

 بازار مسگرها

بازار قیصریه قدیمی‌ترین بازار شیراز بود که این روزها فقط بازار مسگرها از آن باقی مانده‌است. شاید اگر امروزه به بازار مسگرها بروید، آن‌قدرها مسگر و ظروف مسی نبینید ولی هنوز رگه‌هایی از تاریخ در این بازار نمایان است. اگر قصد خرید لوازم خانگی در شیراز را دارید، بازار مسگرها بهترین مکان برای خرید در شیراز است.

جاذبه‌های زیادی در اطراف بازار مسگرها وجود دارد که می‌توان در بین آن‌ها به حافظیه، بازار وکیل و حمام وکیل اشاره کرد.

  • آدرس بازار مسگرها: محله درب شاهزاده
  • ساعت بازدید: ۷ صبح تا ۱۱ شب

 مدرسه خان

یکی از مهم‌ترین مراکز علم آموزی در گذشته مدرسه خان شیراز بود که در دوره صفویه ساخته شد و از همان دوره به یکی از مهم‌ترین مدرسه‌های ایران تبدیل شد. درس‌های اصلی که در مدرسه خان تدریس می‌شد، فلسفه و فقه بود و بعدها ستاره‌شناسی، ادبیات، ریاضی، زمین شناسی و شیمی هم به درس‌های مدرسه خان اضافه شد. یکی از اساتیدی که در این مدرسه فعالیت می‌کرد ملاصدرا بود که به دعوت الله‌وردی‌خان گرجی به مدرسه خان آمده‌بود.

  • آدرس مدرسه خان: خیابان لطفعلی‌خان زند، جنوب شهدا، نرسیده به خیابان طالقانی
  • ساعت بازدید: از ۷ صبح تا ۱:۳۰ ظهر و از ۲:۳۰ دقیقه تا ۶ بعدازظهر

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم تمامی جاهای دیدنی شیراز را برای شما به‌طور کامل توضیح دهیم تا در صورت سفر به این شهر که مهد فرهنگ است یک به یک از این مکان‌ها بازدید کنید و خاطراتی رؤیایی برای خود بسازید. این شهر یکی از شهرهای تاریخ در ایران است که با گشت و گذار در شیراز خودتان متوجه یک ماجراجویی در تاریخ پر فراز و نشیب آن خواهید شد. از این جهت به شما پیشنهاد می‌کنیم این شهر را به‌عنوان مقصد بعدی تور داخلی خود انتخاب کنید. برای این کار نیز می‌توانید از یوتوپین کمک بگیرید و از تورهای آن بازدید کنید و با توجه به مقصدتان یک تور مناسب را برای خود برگزینید. به‌طور کلی یوتوپین با توجه به فاکتورهای مختلف تورهای بسیاری را برای مقاصد گوناگون از جمله شیراز طراحی کرده است که می‌توانید از آنها استفاده‌کنید و تجربه‌ای متفاوت از سفر را کسب کنید.