ویزای کانادا

انواع ویزای کانادا برای مهاجرت

کانادا یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی در جهان است. هر سال، افراد بسیاری به خصوص ایرانیان به این کشور مهاجرت می‌کنند تا در آغوش طبیعت خیره‌کننده‌ و فرهنگ پویای کانادا زندگی کنند. به دلیل همین استقبال زیاد، کانادا راه‌ها و روش‌های مهاجرتی فراوان و متنوعی را برای وارد شدن جمعیت تحصیل کرده و نیروی کار متخصص به خاک این کشور ارائه کرده است. فرهنگ پویا، اقتصاد قدرتمند، سیستم آموزشی برتر، رفاه بالا، فرصت‌های شغلی بی‌پایان، خدمات پزشکی و مدارس رایگان و غیره تنها بخشی از دلایل محبوبیت کانادا در میان مهاجران است.

این روزها که مهاجرت به کانادا به یکی از گزینه‌های پرطرفدار ایرانیان برای مهاجرت تبدیل شده است، زیاد از ویزای کانادا می‌شنویم. افرادی که می‌خواهند در این کشور کار کنند یا در بهترین دانشگاه‌های این کشور به تحصیلات خود ادامه دهند یا حتی می‌خواهند یک سفر تفریحی به این کشور داشته باشند، به دنبال گرفتن ویزای کاری، ویزای تحصیلی یا ویزای توریستی کانادا هستند. اگر شما هم قصد مهاجرت به کانادا را دارید و در مورد اخذ انواع ویزاهای کانادا سردرگم هستید، با ما تا آخر این مقاله همراه باشید که می‌خواهیم شما را با انواع ویزاهای کانادا و شرایط اخذ آن‌ها آشنا کنیم.

انواع ویزای کانادا

به طورکلی ویزاهای کانادا به دو دسته‌بندی اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند.

  1. ویزای اقامت موقت؛
  2. ویزای اقامت دائم.

هر کدام از این ویزاها هم به زیرمجموعه‌های دیگری تقسیم می‌شوند که در ادامه به طور مفصل به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:

ویزاهای اقامت موقت کانادا

به طور کلی، ویزاهای اقامت موقت همان‌طور که از اسمش مشخص است به شما اجازه می‌دهند به کانادا برای مدت زمان موقت و محدودی وارد شوید و از امکانات و فرصت‌های مختلف این کشور استفاده کنید. این مدت زمان حداکثر 5 سال و هر بار 6 ماه است. پس از سپری شدن این زمان، شما باید کانادا را ترک کنید. کسانی که دارای ویزای موقت هستند باید جهت تمدید اقامتشان در کانادا نسبت به تغییر وضعیت ویزای موقت خود اقدام کنند. در زیر به انواع مختلف ویزاهای اقامت موقت کانادا اشاره شده است:

  1. ویزای توریستی یا گردشگری کانادا (Visitor Visa)

ویزای گردشگری کانادا یکی از انواع ویزاهای موقت کانادا است که به شما اجازه می‌دهد به صورت قانونی وارد این کشور شوید و برای مدت زمان محدود و مشخصی در کانادا اقامت داشته باشید. این ویزا به منظور اهداف گردشگری صادر می‌شود و تنها برای گردشگری، تفریح و بازدید از جاذبه‌های گردشگری در کانادا مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از ویزای توریستی نمی‌توانید در کانادا به کار یا تحصیل بپردازید، مگر اینکه در دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت مثل دوره‌های زبان شرکت کنید و سپس ویزای گردشگری خود را تبدیل به ویزای تحصیلی یا ورک پرمیت (ویزای کاری) کنید.

برای اخذ ویزای توریستی کانادا، باید شرایط و مدارک مشخصی را فراهم کنید. این شرایط شامل مواردی نظیر تمکن مالی، مدارک بیومتریک، اطلاعات پاسپورت و سایر موارد مرتبط است. در نظر داشته باشید که مدت زمان اقامت در کانادا با ویزای توریستی حداکثر 6 ماه است.

ویزای توریستی کانادا دارای سه نوع است:

  • ویزای سینگل/ Single

این نوع ویزا به شما اجازه ورود به کانادا را برای مدت ۶ ماه می‌دهد. معمولاً برای بازدید‌های رسمی، شرکت در کنفرانس‌ها یا رویدادهای خاص در کانادا، این نوع ویزا صادر می‌شود. کسانی که با این ویزا به کانادا سفر می‌کنند، پس از خروج از این کشور باید برای ورود مجدد به کانادا درخواست ویزای جدید بدهند.(لازم به ذکر است که کانادا بیشتر ویزای مولتیپل و سوپر ویزا صادر می‌کند)

  • ویزای مولتیپل/ Multiple

این نوع ویزا برای مدت ۵ سال یا بیشتر صادر می‌شود و به شما اجازه می‌دهد تا به دفعات مکرر وارد کانادا شوید. با هر بار ورود، تا شش ماه اجازه اقامت در کانادا را دارید. این ویزا بیشتر برای افرادی که قصد سفر مکرر به کانادا را دارند، مناسب است.

  • سوپر ویزای کانادا

سوپر ویزای کانادا هم نوعی ویزای مولتیپل است، تنها تفاوت آن 10 سال ویزا و هر بار 2 سال اقامت موقت است. این نوع ویزا ویژه والدین و پدربزرگ و مادربزرگ شهروندان و مقیمان بالای ۱۸ سال است که اقامت دائم کانادا را دارند. برای دریافت سوپر ویزای کانادا باید فرد متقاضی دعوت‌نامه صادر شده از کانادا را به سفارت تحویل دهد. والدین با استفاده از این ویزا والدین می‌توانند به کشور کانادا سفر کرده و به مدت مشخصی بدون نیاز به تمدید مجدد در کنار فرزندان و نوه‌های خود بمانند.

شرایط دریافت ویزای توریستی کانادا

برای دریافت ویزای توریستی باید دارای پاسپورت معتبر بوده و به هیچ عنوان سابقه کیفری نداشته باشید.

  1. ویزای تحصیلی (Study Permit)

ویزای تحصیلی کانادا، نوعی ویزای موقت است که به افراد و دانشجویانی که قصد تحصیل در کانادا و تکمیل تحصیلات خود از مدارس و دانشگاه‌های معتبر این کشور را دارند، اعطا می‌شود. این ویزا به دانشجویان اجازه می‌دهد به صورت قانونی برای تحصیل وارد کانادا شوند و برای مدت مشخصی در این کشور اقامت داشته باشند. کسانی که در کانادا تحصیل می‌کنند، می‌توانند از امکانات آموزشی پیشرفته این کشور بهره‌مند شوند و آینده‌ای روشن برای خودشان بسازند.

جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا، داشتن شرایط زیر الزامی است:

  • باید دارای پذیرش از یکی از دانشگاه‌ها یا کالج‌های معتبر کانادا باشید. در صورت نداشتن پذیرش نمی‌توانید برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنید.
  • از لحاظ مالی باید وضعیت مناسبی داشته باشید و بتوانید شهریه تحصیلی و هزینه‌های زندگی حداقل یک سال را در کانادا پرداخت کنید.
  • نمره‌آیلتس شما باید 6 یا بالاتر از آن باشد.
  1. ویزای کاری/ Work Permit

ویزای کاری کانادا، مجوزی است که با استفاده از آن می‌توانید در کانادا به مدت مشخصی، کار و زندگی کنید. این ویزا برای کارمندان و کارآفرینانی که قصد کار و اشتغال در کانادا را دارند، مناسب است. دولت، ویزای کاری کانادا را با هدف تأمین نیروی کار مورد نیاز خود صادر می‌کند. ویزای کاری کانادا نیز به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شود که عبارت‌اند از:

  • ویزای کاری کانادا بر پایه LMIA یا تائید وزارت کار

در صورتی که کارفرمایان کانادایی نتوانند نیروی کار مورد نیاز خود را از شهروندان کانادایی تأمین کنند، می‌توانند از طریق برنامه TFWP  نیروی کار خارجی استخدام کنند؛ اما پیش از استخدام باید از وزارت کار کانادا تأییدیه استخدام دریافت کنند. تاییدیه (Labour Market Impact Assessment) LMIA سندی رسمی و موثق است که توسط سازمان کار و امور توسعه انسانی کانادا (ESDC) صادر می‌شود. این گزارش به منظور پذیرش یا رد پیشنهادهای شغلی ارائه شده از سمت کارفرمایان کانادایی به متقاضیان خارجی به منظور اخذ ویزای کاری کانادا ارائه می‌شود. مجوز LMIA بر اساس اصولی که به محافظت از بازار کار مرتبط است، صادر می‌شود. مثبت بودن این مجوز حاکی از آن است که استخدام شما تأثیر منفی بر بازار کار کانادا ندارد.

برخی از مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز کار LMIA عبارت‌اند از:

  • اسناد آژانس درآمد کانادا جهت اثبات توانایی کارفرما در پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان.
  • اثبات انطباق کارفرما با قوانین استانی/ منطقه‌ای یا فدرال برای تأیید رعایت قوانین مربوط به استخدام توسط کارفرما.
  • گواهی کارفرما مبنی بر ارائه کالا یا خدمات جهت نشان دادن توانایی کارفرما در انجام شرایط پیشنهاد شغلی.
  • اسناد و مدارکی که نیازهای شغلی معقول را نشان می‌دهد، برای تأیید تطابق پیشنهاد شغلی با نیازهای معقول.

به طور کلی، LMIA یک مجوز برای استخدام در یک شرکت کانادایی است که توسط اداره کار کانادا صادر می‌شود. در نظر داشته باشید که این مجوز، ویزای کار نیست و بعد از دریافت آن، متقاضیان باید برای اخذ اقامت دائم یا ویزای کار اقدام کنند.

  • ویزای کاری بدون نیاز به تاییدیه LMIA

ویزای کاری بدون نیاز به تأییدیه LMIA یکی از راه‌های ویژه برای استخدام نیروی کار خارجی در کانادا است. در این نوع ویزا، کارفرمایان می‌توانند نیروی کار خارجی را بدون نیاز به تأییدیه LMIA استخدام کنند. این معاف از تأییدیه LMIA بیشتر در IMP کانادا یا برنامه جابه‌جایی بین‌المللی (International Mobility Program) دیده می‌شود. در این برنامه مهاجرتی صاحبان کسب‌وکار در کانادا می‌توانند بر اساس ویزای کار موقت کانادا نیروهای کار خارجی را استخدام کنند. این نوع ویزای کار نیاز به مجوز LMIA ندارد.

برای دریافت ویزای کار IMP کانادا مسیرهای مختلفی وجود دارد. شرایط و مدارک هر یک از این مسیرها با هم متفاوت است اما تنها نقطه مشترکی که با هم دارند، عدم نیاز به مجوز LMIA است.

مسیرهای منجر به اخذ ویزای کار IMP کانادا

برخی از مسیرهایی که منجر به اخذ ویزای کار IMP کانادا می‌شوند، عبارت‌اند از:

افراد خود اشتغال یا کارآفرینان: کارآفرینان و افرادی که قصد راه‌اندازی کسب‌وکار برای خود یا خرید بیزینس در کانادا را دارند. در این خصوص باید متقاضی یا مالک انحصاری یا دارای بیشترین سهم کسب‌وکار در کانادا باشد و یا اثبات کند که کسب‌وکاری که راه‌اندازی کرده برای کانادا بسیار سودمند است.

انتقال‌دهندگان درون شرکتی (ICT): این برنامه برای شرکت‌هایی است که در خارج از کانادا هستند و در کنار آن شعبه‌ای هم در داخل کانادا دارند. این شرکت‌ها می‌توانند کارکنانی که دارای دانش تخصصی بالایی هستند و می‌توانند با مهارت‌ها و تجربه‌های تخصصی خود نقش به‌سزایی را در اقتصاد کانادا داشته باشند را به شعبه کانادا انتقال دهند تا در کانادا به کار خود ادامه دهند.

نیروی ماهر فرانسوی زبان:افرادی که به زبان فرانسوی مسلط هستند و می‌توانند با استفاده از برنامه‌هایی مانند برنامه جابه‌جایی فرانسوی زبانان (Mobilité Francophone Program) به اقتصاد کانادا کمک کنند.

برنامه‌های تبادل بین‌المللی جوانان: برای جوانانی که بین 18 تا 35 سال سن دارند و دارای توافق کاری دوجانبه با کشور کانادا هستند.

موافقت‌نامه‌های تجاری بین‌المللی: کسانی که در حوزه‌های مشمولِ موافقت‌نامه‌های تجاری بین‌المللی، مشغول به کار هستند و دارای یکی از توافق‌نامه‌های تجارت آزاد آمریکای شمالی، توافق‌نامه تجارت آزاد کانادا- پرو، توافق‌نامه عمومی بر تجارت خدمات، توافق‌نامه جامع اقتصادی و تجاری کانادا و اتحادیه اروپا و غیره هستند.

از طریق مسیرهای ارائه شده در بالا امکان دریافت ویزای IMP کانادا (ویزای کاری بدون نیاز به مجوز LMIA) و پس از آن امکان اخذ اقامت دائم کانادا وجود دارد.

  • ویزای کاری پس از تحصیل

ویزای کار پس از تحصیل یا به عبارت دیگر Post-Graduation Work Permit (PGWP) برای فارغ‌التحصیلان بالاتر از مقاطع دیپلم که تحصیلات خود را در کانادا به اتمام رسانده‌اند، اعطا می‌شود. با دریافت این ویزا، شما می‌توانید در کانادا بمانید و سابقه کاری ارزشمند در کانادا را به دست آورید. سابقه کاری که در این دوره به دست می‌آورید، به شما این امکان را می‌دهد تا برای اقامت دائم از طریق تجربه کانادایی یا Canadian Experience Class (CEC) اقدام کنید.

برخی از شرایط مورد نیاز برای دریافت ویزای کار پس از تحصیل عبارت‌اند از:

  • طول دوره تحصیلی: دوره تحصیلی شما باید بیشتر از ۸ ماه باشد.
  • سن: حداقل سن متقاضی باید ۱۸ سال باشد.
  • تحصیل تمام وقت: شما باید به صورت پیوسته و تمام وقت در دانشگاه یا کالج که اجازه کار دارند در کانادا تحصیل کرده باشید (بدون وقفه حتی مرخصی تحصیلی هم قابل قبول نیست).
  • مدرک تحصیلی معتبر: باید مدرک تحصیلی از یک موسسه آموزشی واجد شرایط و معتبر کانادایی (DLI) دریافت کرده باشید.

مهلت درخواست برای اخذ ویزای کار پس از تحصیل در کانادا شش ماه یا 180 روز است. این زمان از نخستین روز فارغ‌التحصیلی شما آغاز می‌شود. ویزای کاری، برای دوره‌هایی که کمتر از هشت ماه هستند، صادر نمی‌شود. اگر بخشی از دوره تحصیلی شما در خارج از کانادا بوده و سپس به عنوان دانشجوی انتقالی به کانادا منتقل شده‌اید و مدرکتان از کانادا صادر شود و همچنین مدت زمان حضورتان در کانادا بیش از ۸ ماه باشد، در این صورت واجد شرایط برای دریافت ویزای کار پس از تحصیل خواهید بود.

به طور خلاصه، ویزای کار پس از تحصیل از جمله اقدامات دولت کانادا برای جذب دانشجویان خارجی و حفظ آن‌ها به عنوان نیروی کار متخصص در خاک این کشور است.

  • برنامه انتقال درون شرکتی

برنامه انتقال درون شرکتی یا روش ICT (Intra Company Transfer) کانادا، یک روش عالی برای انتقال کارمندان یک شرکت بین‌المللی به شعبه یا واحدی از همان شرکت در کانادا است.

در این برنامه، شرکت مبدأ یا مادر، که به اندازه کافی بزرگ است و می‌تواند شعبه یا دفتری در کانادا داشته باشد، نقش اصلی را ایفا می‌کند. ابتدا شرکت مبدأ باید طرح بیزینس پلن خود را تعریف کرده و پس از ثبت شرکت مقصد یا شعبه در کانادا، کارمندان مورد نظر را از طریق برنامه انتقال درون شرکتی به این کشور و دفتر جدید منتقل می‌کند.

مهم‌ترین اصل در این برنامه، بزرگ بودن اندازه شرکت مبدأ است. تعداد کارکنان برای هر بیزینس هم مختلف است، اما حداقل تعداد کارکنان باید حدود ۲۰ نفر باشد. در برخی بیزینس‌های خاص در زمینه‌های آی‌تی یا هوش مصنوعی، شاید ۱۰ نفر نیز منطقی باشد.

به عنوان مثال، یک شرکت عمرانی یا ساختمانی با ده کارمند، شرکت بزرگی محسوب نمی‌شود و منطقی نیست که قصد تأسیس شعبه در کانادا را داشته باشد. این برنامه به کارمندان فرصتی می‌دهد تا در کنار توسعه حرفه‌ای خود، به یک کشور جدید سفر کرده و تجربیات جدیدی را کسب کنند.

اگر به دنبال یک فرصت مهاجرت به کانادا و توسعه حرفه‌ای خود هستید، برنامه انتقال درون شرکتی به کانادا یک گزینه عالی برای شما است.

  • ویزای کار پرستاران خانگی/ Caregiver Work Permit

ویزای ورک پرمیت پرستاران خانگی همان‌طور که از اسمش مشخص است، برای پرستاران خانگی و خانواده‌هایشان است و به آن‌ها امکان ورود به کانادا و اقامت دائم را در این کشور فراهم می‌کند.

برنامه‌های مهاجرت به کانادا از طریق پرستاران خانگی یک فرصت جذاب برای کارمندان حوزه بهداشت و مراقبت است. این برنامه‌ها به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  • برنامه نیروی کار پشتیبان در خانه (Home Support Worker Pilot Program): این برنامه به پرستاران خانگی کمک می‌کند تا در حوزه مراقبت از سالمندان و افراد ناتوان در کانادا فعالیت کنند.
  • برنامه مراقبت از کودک در خانه (Home Child Care Provider Pilot Program): این برنامه مخصوص پرستاران خانگی کودکان است.

مزایای کار به عنوان پرستار خانگی در کانادا:

  • فرصت‌های شغلی زیاد: این برنامه‌ها موقعیت‌های کاری زیادی را برای پرستاران خارجی فراهم می‌کنند.
  • امکان دریافت اقامت دائم کانادا: پس از مدت زمان مشخص، پرستاران خانگی می‌توانند اقامت دائم در کانادا را دریافت کنند.
  • شرایط آسان برای اخذ ویزای کاری: شرایط اپلای برای این برنامه‌ها نسبت به برنامه‌های دیگر نسبتاً ساده‌تر است.
  • ساعت کاری منعطف: پرستاران خانگی می‌توانند با کارفرمای خود توافق کنند و ساعت کاری خود را تغییر دهند.
  • امکان کار و تحصیل برای اعضای خانواده‌تان: اعضای خانواده پرستاران خانگی نیز می‌توانند در کانادا کار کنند یا به تحصیل بپردازند.

وظایف پرستاران خانگی در کانادا:

پرستاران خانگی مراقبت‌های پزشکی ارائه نمی‌دهند، بلکه تنها به رفع نیازهای روزمره کودکان، سالمندان و افراد معلول کمک می‌کنند. وظایف آن‌ها شامل کمک به رعایت بهداشت فردی، مراقبت از مصرف داروها، آماده‌سازی وعده‌های غذایی، نظافت خانه و مراقبت در دوران نقاهت می‌شود.

  • اپن ورک پرمیت ایرانیان

مجوز اپن ورک پرمیت کانادا برای ایرانیان (Iranian Open Work Permit) مسیر جدیدی برای اخذ مجوز کار باز، برای ایرانی‌ها است. این ویزا به شما اجازه می‌دهد به صورت قانونی در کانادا کار کرده و کسب درآمد کنید.

شرایط لازم برای درخواست ویزای اپن ورک پرمیت کانادا ایرانیان شامل:

  • تعیین هویت: مدارک تعیین هویت شامل شناسنامه و کارت ملی را به صورت اصل و ترجمه شده در اختیار اداره مهاجرت کانادا قرار دهید.
  • وضعیت تأهل: اگر متاهل هستید، سند ازدواج را به صورت ترجمه شده نیز ارائه دهید.
  • پاسپورت معتبر: داشتن پاسپورت ایرانی معتبر و دو قطعه عکس بر اساس استاندارد‌های کانادا لازم است.
  • ارائه گواهی تمکن مالی
  1. ویزای اقامت موقت پزشکی/ Temporary Resident Visa for Medical Purposes 

ویزای اقامت موقت پزشکی برای افرادی است که جهت درمان پزشکی مثلا برای عمل جراحی به کانادا می‌روند.

ویزاهای اقامت دائم کانادا

ویزای دائم کانادا یکی از بهترین ویزاها برای مهاجران است که می‌خواهند در کانادا اقامت داشته و کار کنند. با داشتن این ویزا شما شهروند کانادا محسوب می‌شوید و می‌توانید به صورت دائم در این کشور ساکن شوید.

برای دریافت اقامت دائم کانادا روش‌های مختلفی از جمله اکسپرس اینتری، برنامه نیروی کار ماهر، برنامه‌ مهاجرت استانی (PNP)، و غیره وجود دارد. بیشتر این رو‌ش‌ها بر اساس فاکتور‌هایی از جمله میزان تحصیلات، زبان، سن، سابقه کاری و غیره به متقاضیان امتیاز می‌دهند و منجر به اخذ اقامت دائم می‌شوند. ویزاهای اقامت دائم با نام ویزاهای مهاجرتی هم شناخته می‌شوند و دارای چند نوع متفاوت هستند. کسانی که دارا یکی از این ویزاها باشند می‌توانند علاوه بر کار در کشور کانادا به سایر کشورهای حوزه شینگن نیز سفر کرده و در آنجا نیز مشغول به کار شوند.

انواع برنامه‌ها برای اخذ اقامت دائم کانادا شامل:

  1. اکسپرس اینتری کانادا/ Canada Express Entry

اکسپرس اینتری یک برنامه مهاجرتی آنلاین است که توسط دولت کانادا برای مدیریت درخواست مهاجرت کارگران طراحی و ارائه شده است. این برنامه به صورت امتیازی است و براساس معیارهای اعتباری از جمله تجربه کاری، سن، تحصیلات، مهارت‌های زبانی و سایر مستندات به شما امتیاز می‌دهد. در صورت کسب امتیاز بالا در این برنامه می‌توانید نسبت به اخذ اقامت دائم کانادا اقدام کنید و از حقوق شهروندی کانادا بهره‌مند شوید. برای اینکه بتوانید از برنامه اکسپرس اینتری کانادا استفاده کنید باید در زمینه کاری خاصی تخصص داشته باشید.

برنامه اسکیل ورکر کانادا، برنامه اسکیل ترید کانادا و برنامه تجربه کاری کانادا سه روش مهاجرتی به کانادا هستند که از طریق سیستم اکسپرس انتری کانادا مدیریت می‌شوند.

  • برنامه اسکیل ورکر کانادا (Skilled Worker-Canada)

برنامه اسکیل ورکر کانادا برای مهاجرت نیروی کار ماهر به کانادا طراحی شده است. این برنامه برای کسانی مناسب است که دارای سطح بالای تحصیلات، تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی و دو سال تجربه کاری تمام وقت در حرفه مورد نظر هستند. البته باید حرفه انتخابی شما در فهرست مشاغل مورد نیاز کانادا نیز باشد. این برنامه مطابق امتیازبندی عمل می‌کند و به متقاضیان بر اساس فاکتورهایی مثل سن، تحصیلات دانشگاهی، نمره زبان، تجربه کاری، داشتن خانواده درجه یک در کانادا و غیره امتیاز می‌دهد. افرادی که بالاترین امتیاز را کسب کنند، می‌توانند دعوت‌نامه اقامت دائم کانادا را دریافت کنند.

  • برنامه اسکیل ترید کانادا (Skilled Trades-Canada)

برنامه اسکیل ترید کانادا مسیری برای مهاجرت نیروی کار دارای مهارت و تجربه کاری در مشاغل فنی حرفه‌ای است. متقاضیان در این برنامه باید مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی و حداقل دو سال تجربه و سابقه کاری در مشاغل فنی داشته باشند. همچنین برخورداری از گواهی احراز صلاحیت و ویزای جاب آفر کانادا یا همان پیشنهاد کار معتبر از یک کارفرمای کانادایی برای شرکت در این برنامه الزامی است.

  • برنامه تجربه کاری کانادا (CEC)

برنامه تجربه کاری کانادا برای افرادی است که به زبان فرانسه یا انگلیسی مسلط بوده و حداقل سابقه یک سال کار در کشور کانادا را دارند. شرکت در این برنامه هزینه‌ی کمتری نسبت به برنامه‌های دیگر دارد و شما می‌توانید با این برنامه در هر کدام از استان‌های کانادا به جز استان کبک زندگی کنید.

اگر می‌خواهید از طریق برنامه اکسپرس اینتری به کانادا مهاجرت کنید، سایت یوتوپین اطلاعات جامعی در این زمینه به شما ارائه می‌دهد و به شما در کسب امتیاز بالا در سیستم اکسپرس انتری کمک می‌کند.

  1. برنامه‌های نامزدی استانی  (PNP

برنامه‌ی نامزدی استانی کانادا (PNP)، جزء روش‌های مهم و سریع برای اخذ اقامت دائم در کانادا محسوب می‌شوند. این برنامه به استان‌ها و مناطق کانادا این امکان را می‌دهد تا متقاضیانی را که قصد مهاجرت و زندگی در کانادا را دارند، انتخاب کنند. هر یک از استان‌های کانادا برنامه‌های انتخابی منحصربه‌فردی دارند و بر اساس نیازهای خودشان مثل کمبود نیروی کار یا رونق اقتصادی، افراد را انتخاب کرده و امکان اخذ اقامت دائم کانادا را برای آن‌ها فراهم می‌کنند.

  • برنامه مهاجرتی استان آتلانتیک

برنامه مهاجرتی استان آتلانتیک یکی از برنامه‌های استانی منحصربه‌فرد کشور کانادا است که برای فارغ‌التحصیلان بین‌المللی و مهاجران فرصتی جهت اخذ اقامت دائم کانادا را فراهم می‌کند. این برنامه مسیری برای مهاجرت نیروهای کار ماهر و نیمه ماهر به چهار استان آتلانتیک کانادا از جمله استان‌های نیوبرانزویک، نوا اسکوشیا، ایل پرنس ادوارد یا نیوفاندلند و لابرادور است. برای استفاده از این برنامه، داشتن یک پیشنهاد کار معتبر یا جاب آفر از یک کارفرما در این منطقه الزامی است.

این برنامه نسبت به دیگر برنامه‌های مهاجرتی مزایای منحصربه‌فردی از جمله هزینه پایین، عدم وجود سیستم امتیازبندی، نمره زبان کم، عدم توجه به سن، مدت زمان کوتاه‌ برای بررسی پرونده‌ها، عدم نیاز به تاییدیه LMIA، امکان مهاجرت با کار نیمه تخصصی به مهاجران و مبلغ تمکن کم دارد.

برنامه مهاجرتی آتلانتیک کانادا دارای دو زیرگروه اصلی است:

  1. دانشجویان و محصلین بین‌المللی فارغ‌التحصیل شده از استان آتلانتیک (International Graduate)
  • شرایط استفاده از این روش: فارغ‌التحصیل شدن از یک دانشگاه حوزه آتلانتیک و داشتن جاب آفر معتبر از یک کارفرمای حوزه آتلانتیک.
  1. نیروی کار ماهر و نیمه ماهر در آتلانتیک (Skilled and semi-skilled Worker)

شرایط استفاده از این روش:

  • داشتن سابقه کار یک ساله در حوزه آتلانتیک.
  • داشتن مدرک تحصیلی حداقل ۲ ساله از یکی از مراکز معتبر آموزشی بالاتر از دبیرستان در حوزه آتلانتیک.
  • زندگی کردن به مدت حداقل ۱۶ ماه در طول ۲ سال قبل از گرفتن مدرک خود در حوزه آتلانتیک.
  • دریافت جاب آفر از یکی از کارفرمایان حوزه آتلانتیک.
  • برنامه نیروی کار متخصص کبک

برنامه نیروی کار متخصص کبک یکی از زیرگروه‌های برنامه مهاجرت به استان کبک کانادا است که مسیری را برای متقاضیان و مهاجران نیروی کار ماهر به این استان فراهم می‌کند. این برنامه، متقاضیان را بر اساس عواملی مانند سن، تحصیلات، سابقه کاری، مهارت زبان و سابقه اقامت قبلی در کبک بررسی می‌کند. کسانی که امتیاز کافی را کسب کنند، می‌توانند برای اقامت دائم کانادا درخواست دهند. این برنامه بر مبنای توانمندی تخصصی متقاضیان است که شامل سابقه تحصیلی و سابقه کار او بوده و با تطابق با نیاز بازار کار و شرایط اقتصادی استان کبک توسط اداره مهاجرت کبک معرفی شده است. یکی از الزامات برنامه نیروی کار متخصص کبک این است که متقاضیان این برنامه باید قصد اقامت در استان کبک را داشته باشند.

  • برنامه‌های نامزدی استانی انتاریو

استان انتاریو، به عنوان پرجمعیت‌ترین استان کانادا، نزدیک به ۴۰ درصد از کل ساکنین این کشور را در خود جا داده است. این استان، محل قرارگیری پرجمعیت‌ترین شهر کانادا یعنی تورنتو و پایتخت کانادا یعنی شهر اتاوا است. استان انتاریو با اختلاف، پر تقاضاترین و پرطرفدارترین مقصد افرادی است که قصد مهاجرت به کانادا را دارند. همه ساله از بین کل افرادی که به کانادا مهاجرت می‌کنند، یک سوم آن‌ها استان انتاریو را برای اقامت و کار انتخاب می‌کنند.

برنامه‌های نامزدی استانی انتاریو، این امکان را برای مهاجران فراهم می‌کنند تا اقامت دائم کانادا را به دست بیاورند. از نظر استراتژیک، این برنامه‌ها به منظور جذب مهاجران در بخش‌هایی طراحی شده‌اند که به نفع استان انتاریو هستند. سرمایه‌گذاری و کارآفرینی، جذب نیروی انسانی در بخش‌هایی که با کمبود نیروی کار مواجه هستند و جذب نیروی کار ماهر جزء این بخش‌ها هستند.

مدارک لازم برای دریافت ویزای کانادا

برای درخواست ویزای کانادا، مدارک مورد نیاز به نوع ویزا و شرایط شما بستگی دارد. در ادامه، مدارک لازم برای انواع ویزاهای کانادا را بررسی می‌کنیم:

مدارک لازم برای اخذ ویزای توریستی کانادا

  • اصل پاسپورت متقاضی با داشتن حداقل یک سال اعتبار
  • ارائه تمامی پاسپورت‌های گذشته که مهر ویزا در آن‌ها درج شده باشد
  • یک قطعه عکس 3.5 * 4.5 با زمینه سفید
  • ترجمه رسمی شناسنامه به همراه کارت ملی
  • ترجمه سند رسمی ازدواج (در صورت متاهل بودن)
  • ترجمه گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان (در صورت همراه بودن فرزندان در سفر به کشور کانادا)
  • دعوتنامه یا رزرو بلیط رفت و برگشت
  • فرم اطلاعات فردی به همراه فرم اطلاعات خانوادگی
  • مدارک مالی

مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا

  • پاسپورت معتبر اصل
  • ترجمه شناسنامه
  • نامه پذیرش از دانشگاه، کالج یا یک موسسه آموزشی معتبر در کانادا
  • فیش واریزی تحصیلی
  • برنامه تحصیلی موسسه مورد نظر
  • فرم‌های پر شده مربوط به درخواست اخذ ویزا
  • گواهی تمکن مالی مربوط به حساب چهار ماه اخیر
  • دو قطعه عکس 3.5 * 4.5

مدارک لازم برای اخذ ویزای کاری کانادا

  • پاسپورت معتبر اصل
  • ارائه کارت پایان خدمت یا کارت معافیت (برای آقایان)
  • مدارک عدم سوء پیشینه
  • مدارک پزشکی (برای ویزاهای اقامت دائم کانادا)
  • و غیره

مراحل درخواست ویزای کانادا

مراحل درخواست ویزای کانادا بستگی به نوع ویزایی که می‌خواهید دریافت کنید، دارد. اما به طور کلی با روش‌های زیر می‌توانید نسبت به دریافت ویزا اقدام کنید:

  1. توسط کارشناسان در دفاتر ایران و کانادا (بدون حضور وکیل و مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا): این روش به شما امکان می‌دهد تا با کمک کارشناسان متخصص در دفاتر مختلف، بدون نیاز به حضور وکیل، درخواست ویزای کانادا را ثبت کنید.
  2. توسط وکیل مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا (در دفتر کانادا): اگر تمایل دارید با کمک وکیل مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا، درخواست خود را ثبت کنید، می‌توانید به دفتر کانادا مراجعه کنید.
  3. توسط وکیل دادگستری کانادا (همراه با دعوت‌نامه رسمی): اگر دعوت‌نامه رسمی دارید، می‌توانید با کمک وکیل دادگستری کانادا، درخواست ویزای کانادا را ثبت کنید.

اگر یکی از روش‌های بالا را انتخاب کرده‌اید، می‌توانید به صورت حضوری نسبت به دریافت انواع ویزای کانادا اقدام کنید و به یکی از موسسه‌های مهاجرتی مراجعه کنید. یکی از این موسسات، آژانس گردشگری یوتوپین است. یوتوپین راهنمایی‌های لازم درخصوص جمع‌آوری مدارک را ارائه می‌کند و شما را در گذراندن مراحل اخذ ویزای کانادا و دریافت آن همراهی می‌کند.

علاوه بر مراجعه حضوری می‌توانید به صورت آنلاین نیز نسبت به دریافت ویزا اقدام کنید.

درخواست آنلاین ویزا برای دریافت ویزای کانادا

درخواست آنلاین ویزا یکی از ساده‌ترین و بهترین راه‌ها برای دریافت ویزای کانادا است. با درخواست آنلاین ویزا می‌توانید هزینه را به صورت آنلاین پرداخت کرده و حتی با کد پیگیری، پروسه ویزای خود را نیز پیگیری کنید. با این روش نیازی به مراجعه به سفارت برای بردن مدارک نیست و فقط برای نامه انگشت‌نگاری ممکن است به سفارت مراجعه کنید. جهت ثبت‌نام و درخواست آنلاین ویزا مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. مراجعه به سایت رسمی سفارت کانادا: ابتدا به وب‌سایت رسمی سفارت کانادا مراجعه کنید.
  2. ثبت‌نام و ایجاد حساب کاربری: در سایت سفارت کانادا، یک حساب کاربری ایجاد کنید. برای این کار، به قسمت ثبت‌نام (Register) بروید و حساب کاربری خود را با نام کاربری و رمز عبور ایجاد کنید.
  3. پر کردن فرم درخواست و بارگذاری مدارک: پس از ایجاد حساب کاربری، فرم درخواست را پر کنید و مدارک مورد نیاز را آپلود کنید.
  4. پرداخت هزینه ویزا: هزینه بررسی مدارک ویزا و انگشت‌نگاری را پرداخت کنید.
  5. انگشت‌نگاری و مصاحبه (اگر لازم باشد): در صورت نیاز، به مراکز انگشت‌نگاری مراجعه کنید.
  6. پیکاپ پاسپورت و اخذ ویزا: پس از تأیید درخواست، پاسپورت خود را با ویزای کانادا دریافت کنید.

هزینه اخذ ویزای کانادا

هزینه‌های ویزای کانادا به عوامل مختلفی وابسته است. این عوامل شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. نوع ویزا: هزینه‌ها بستگی به نوع ویزایی دارد که قصد دارید درخواست دهید. به عنوان مثال ویزای توریستی: حدود 185 دلار کانادا، ویزای دانشجویی: 235 دلار کانادا و ویزای کاری: 185 دلار کانادا است.
  2. سایر عوامل: اضافه کردن دعوت‌نامه، برنامه سفر، ارائه رزرو بلیط و واچر هتل، وقت انگشت‌نگاری و هزینه‌های بررسی مدارک نیز در محاسبه هزینه‌ها دخیل هستند.

شرایط مهاجرت به کانادا در سال 2024

کانادا قصد دارد تا بین سال‌های 2024 تا 2026 حدود پانصد هزار مهاجر جدید را جذب کشور خود کند. این میزان پذیرش مهاجر تقریباً در کل تاریخ جذب مهاجران کانادا، بی‌سابقه قلمداد شده است.

بخش زیادی از این مهاجران قرار است از میان انواع روش‌های کاری و سرمایه گذاری کانادا انتخاب می‌شوند. پس واضح است که در جدیدترین شرایط مهاجرت به کانادا، روی مواردی از جمله داشتن سابقه کار، تخصص و مهارت لازم، توان مدیریتی بالا و برخورداری از سرمایه کافی تمرکز بیشتری باید شود.

دریافت انواع ویزای کانادا با استفاده از سایت یوتوپین

برای اینکه در اخذ ویزای کانادا با مشکلی مواجه نشوید باید قبل از ارائه درخواست با هریک از انواع ویزاهای کانادا و مدارک و شرایط آن‌ها به طور کامل آشنا شوید. با انجام دادن دقیق مراحل و کارهای لازم می‌توانید به راحتی وارد خاک کشور کانادا شوید. در فرایند درخواست ویزا یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین مراحل، تکمیل فرم‌های مربوط و ارائه یا آپلود مدارک در قالبی درست و شفاف است. چرا که هرگونه اشتباه در این مراحل ممکن است منجر به رد شدن ویزای کانادا شما شود. تنها با تکیه بر تجربه و دانش افراد متخصص در این زمینه می‌توانید به راحتی و با صرف زمان و هزینه کمتر از این مراحل عبور کنید.

در همین راستا مشاوره گرفتن از یک وکیل خبره در مؤسسه مهاجرتی احتمال ریجکت درخواست ویزای‌تان را به حداقل می‌رساند؛ بنابراین اگر قصد مهاجرت به کانادا و اخذ ویزای این کشور را دارید، می‌توانید با کارشناسان ما مشورت کنید. کارشناسان ما در آژانس گردشگری و مهاجرتی یوتوپین با بیش از چندین سال سابقه درخشان در این زمینه، می‌توانند شما را در تمامی مراحل دریافت ویزا و حتی بعد از مهاجرت به کانادا همراهی کنند.

(اگر سابقه ریجکتی ویزا دارید، ممکن است پروسه مهاجرت‌تان دچار مشکل شود، البته داشتن سابقه ریجکتی لزوماً به این معنا نیست که نمی‌توانید دیگر به کانادا مهاجرت کنید. برای رفع این مشکل ابتدا علت ریجکتی ویزای کانادا شما توسط وکلای مهاجرتی یوتوپین بررسی می‌شود و سپس بهترین تصمیم برای ارائه مجدد درخواست ویزا اتخاذ می‌شود).

خدمات یوتوپین در زمینه اخذ ویزای کانادا

یکی از مهم‌ترین خدمات سایت یوتویپن گرفتن وقت سفارت کانادا است. در حال حاضر کشور کانادا هیچ‌گونه سفارتی در ایران ندارد؛ بنابراین برای گرفتن وقت سفارت جهت انگشت‌نگاری و پیکاپ ویزای کانادا باید به یکی از کشورهای همسایه از جمله ارمنستان و ترکیه مراجعه کنید. البته گرفتن وقت سفارت در هر یک از این کشورها بستگی به آژانس یا موسسه مهاجرتی که از طریق آن اقدام کرده‎اید، دارد. یوتوپین به شما در گرفتن وقت سفارت کانادا در کشورهای همسایه کمک می‌کند. علاوه‌براین یوتوپین گام به گام در پیمودن تمامی مراحل زیر نیز در کنار شما است:

  • مشاوره و تشکیل پرونده مهاجرت
  • راهنمایی‌های لازم در خصوص جمع‌آوری مدارک و ترجمه رسمی آن‌ها
  • تکمیل پرونده و مدارک و ارائه آن به سفارت کانادا
  • گرفتن وقت سفارت در یکی از کشورهای نزدیک
  • پیکاپ ویزای کانادا

در آخر

کانادا یکی از بهترین و پیشرفته‌ترین مقاصد مهاجرتی در جهان است. مهاجرت به این کشور توسط ایرانیان نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. متقاضیان از روش‌های مختلفی برای مهاجرت به کشور زیبای کانادا استفاده می‌کنند. فرقی نمی‌کند کدام روش را برای مهاجرت انتخاب کنید چرا که با انتخاب هر کدام از این روش‌ها، شانس اخذ اقامت دائم و زندگی و کار را در این کشور خواهید داشت. خوشبختانه کانادا با خدمات متنوعی که ارائه می‌دهد، استقبال خوبی از مهاجران می‌کند. حدود 420 هزار نفر از ایرانیان در کانادا اقامت دارند و این نشان دهنده پذیرش بالای ایرانیان در این کشور است.

در این مقاله، انواع ویزاها و روش‌هایی که کلید ورود شما به خاک کشور کانادا هستند را بررسی کردیم. آشنایی با این روش‌ها و شرایط هر کدام از آن‌ها، پروسه مهاجرتی شما را ساده‌تر می‌کند. اگر قصد مهاجرت به کانادا را دارید، مشاورین یوتوپین آماده ارائه اطلاعات دقیق‌تر به شما هستند. هدف ما این است که مطابق با شرایط شما که در نهایت منجر به تحقق رویاهای شما می‌شود، مشاوره و خدمات مرتبط دهیم.

سوالات متداول انواع ویزای کانادا برای مهاجرت