استانبول یکی از معروفترین شهرهای کشور ترکیه است که مردم آن را به قلب ترکیه میشناسند. این شهر در هر فصلی دیدنی است و جاذبههای مخصوص به خودش را دارد. استانبول از آن دسته از شهرهایی است که هر نوع گردشگری با هر سلیقهای را راضی میکند و در هر حالتی، جاذبهای منحصر به فرد برای نشان دادن به توریستها دارد.
جاذبه های استانبول آنقدر زیاد است که تقریبا تمام نشدنی است و می توانیم چیزهای زیادی در مورد این جاذبهها بگوییم. اما ما در این مطلب به معرفی محبوب ترین جاذبه های استانبول می پردازیم تا در صورت سفر به این شهر، بهترینها در مورد آن را از دست ندهید.
کاخ توپکاپی استانبول
کاخ یا قصر توپکاپی مورد علاقه همه توریستهایی است که عاشق تاریخ و فرهنگ و تمدن هستند. این کاخ قدمتی طولانی دارد و تقریبا می توان گفت قدیمیترین و بزرگترین کاخ جهان است و زمان ساخت آن به دوره محمد دوم از سلسله عثمانی در سال ۱۹۶۳ میلادی برمیگردد. تقریبا سی پادشاه از سلسله عثمانیان از قرن ۱۵ تا ۱۹ میلادی در قصر توپکاپی زندگی کردند.
توصیه ما به شما این است که اگر از بزرگترین کاخ دنیا دیدن میکنید، حداقل یک نصف روز وقت بگذارید و از همه قسمتهای این مجموعه باشکوه دیدن کنید و هیچ کدام از قسمتهای آن را از دست ندهد. قستهای مختلف کاخ توپکاپی شامل موارد زیر میشود:
حیاط اول
حیاط دوم
حیاط سوم
حیاط چهارم
حرمسرا
کاخ بیرونی
کاخ درونی
باغها
قصر توپکاپی از نظر معماری، سه نوع معماری متفاوت را به نمایش میگذارد. اگر از آن دسته از جهانگردانی هستید که علاقه زیادی به معماری دارید، نباید بازدید از این کاخ را از دست بدهید.
کاخ درونی و حرمسرا به نوعی از معماری اندرونی برخوردار هستند و با دیوارهای بلندی احاطه شدهاند تا حریم سلطنتی را کاملا حفظ کنند. بخش کاخ بیرونی، همه جلوههای زیبا و هنرهایی که در ساخت این قصر استفاده شده را به نمایش میگذارد. همچنین مانند معماری اصیل ایرانی در آن باغها و فوارهها و آبنماهای زیادی دیده میشود.
بجز روزهای سهشنبه، همه روزه میتوانید از این کاخ بازدید کنید فقط یکسری نکات را برای بازدید از قصر توپکاپی باید رعایت کنید. بردن کالسکه کودکان به این کاخ ممنوع است. همچنین بانوان برای بازدید از این کاخ باید یک نوع پوشش خاصی را رعایت کنند و با حجاب از آن بازدید کنند و به طور معمول از ساعت ۹ صبح تا ۷ غروب امکان بازدید از کاخ توپکاپی وجود دارد.
هزینه بازدید: برای هر فرد ۹۵ لیر ترکیه
آدرس کاخ توپکاپی: ترکیه، استانبول، منطقه سلطان احمد
برج گالاتا
برج گالاتا که به نوعی نماد شهر استانبول است، یک قدمت تقریبا ۸۰۰ ساله دارد. در سالهایی که این برج بنا شد، هدف فقط نظارت و شناسایی کشتیهای دشمنانی بود که از طریق دریا وارد استانبول میشدند. در چندین سال بعد، از این برج به عنوان یک زندان استفاده میکردند و بعدها باز هم تغییر کاربری داد و کاربرد دیدهبانی به خود گرفت. در طول این زمانی که تغییراتی در کاربری این برج پیش آمد، همچنان از نظر معماری بازسازی هم میشد.
امروزه برج کالاتا یکی از جاذبههای استانبول است که میتوانید در ارتفاع ۶۷ متری، استانبول را در زیر پاهایتان ببینید. اگر میخواهید یک قرار رمانتیک با عشق زندگیتان داشته باشید و دنبال یکی از بهترین مکانها در استانبول هستید، پیشنهاد ما به شما برج گالاتا است. میتوانید به رستوران بالای برج بروید و در حین غذا خورد، غروب نارنجی و زیبای خورشید استانبول را تماشا کنید. لازم است این را هم اضافه کنیم که رستوران برج گالاتا یکی از بهترین رستورانهای استانبول است و یکی از با کیفیتترین غذاهای ترکی را ارائه میدهد. همه روزه از ۹ صبح تا ۸:۳۰ شب، امکان بازدید از این برج وجود دارد.
هزینه بازدید برای بزرگسالان: برای هر فرد ۲۵ لیر ترکیه
هزینه بازدید برای کودکان: برای کودکان زیر ۱۰ سال ۱۲ لیر ترکیه
آدرس برج گالاتا: ترکیه، استانبول، محله برکت زاده
آبانبار باسیلیکا
یکی از شگفتانگیزترین مکان هایی که در استانبول میتوانید ببینید، آبانبار باسیلیکا است که یادگار قرن ششم میلادی است. با اینکه حدود ۸۰ آبانبار تاریخی در استانبول وجود دارد، آبانبار باسیلیکا بزرگترین و زیباترین آنهاست و اگر قصد دارید از یکی از این آبانبارها دیدن کنید، قطعا پیشنهاد ما به شما باسیلیکا است. این آبانبار به دستور امپراطوری روم ساخته شد و چند صحنه از فیلم جیمز باند در این آبانبار فیلمبرداری شده است.
آبانبار باسیلیکا در دل زمین ساخته شده است و برای رسیدن به آن باید حدود ۵۵ پله به زیر زمین بروید تا این مکان شگفتانگیز را از نزدیک ببینید. معماری بی نظیر این بنا با جنس سنگ مرمر، هر ساله حدود سه میلیون گردشگر را به خود جذب میکند. گردش در دالان ها و لذت بردن از ستونهای مرمر و معماری زیبای آبانبار باسیلیکا، تجربهای است که هرگز نباید آن را از دست داد.
در فصل بهار و تابستان که گردشگران زیادی از این آبانبار بازدید میکنند، برای اینکه زیاد در صف خرید بلیط معطل نشوید، میتوانید از سایت www.getyourguide.com بلیط خود را خریداری کنید. همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۶:۳۰ عصر، میتوانید از آبانبار باسیلیکا بازدید کنید.
هزینه بازدید برای بزرگسالان: برای هر فرد ۳۰ لیر ترکیه
هزینه بازدید برای کودکان: برای کودکان زیر ۸ سال رایگان
آدرس: ترکیه، استانبول، منطقه فاتح، محله علمدار، خیابان یرباتان ۱/۳
کلیسای چورا
کلیسای چورای استانبول در سال ۱۰۷۷ احداث شد و بعدها این مکان برای چند سال به مسجد تبدیل شده بود اما امروزه همه از آن به عنوان یکی از زیباترین کلیساهای ترکیه بازدید میکنند. چیزی که در نگاه اول در این کلیسا شما را به خودش جذب میکند، نقاشیهای خارقالعاده و زیبایی است که در همه جای کلیسای چورا شما را شگفت زده میکند.
بخشهای مختلف کلیسای چورا را در لیست زیر برایتان آوردهایم:
هشتی های داخلی و خارجی
سرای اصلی کلیسا
کلیسای کوچک
در صورت بازدید از کلیسای چورا حتما از هر سه قسمت آن دیدن کنید و چیزی را در بازدیدتان از قلم نیندازید. چون در هر کدام از قسمت های کلیسا یک چیز خاصی وجود دارد که ارزش دیدن دارند.
یک چیز جالبی که در مورد این کلیسا وجود دارد این است که کلیسای چورا همه روزه از ساعت ۹ صبح امکان بازدید دارد ولی در هنگام نماز، درهای کلیسا بسته می شود و نقاشیهای آن پوشیده میشوند و بعد از اقامه نماز دوباره ورود برای عموم آزاد میشود و پرده از روی موزائیکها و نقاشیها گرفته میشود.
هزینه بازدید: برای عموم مردم رایگان است.
آدرس کلیسای چورا: ترکیه، استانبول، شمال منطقه فاتح استانبول، پنج کیلومتری از شمال غربی محله سلطان احمد
میدان هیپودروم یا میدان اسبدوانی
میدان هیپودروم مرکز ورزشی و اجتماعی امپراتوری روم بیزانس است و به همین دلیل یکی از مهمترین جاذبههای استانبول به شمار میرود. در گذشته مراسم های مهم ورزشی مثل اسب دوانی، رژه و تاجگذاری هم بوده.
در دوران امپراتوری روم بیزانس، حیواناتی مثل شتر، فیل و اسب در این منطقه نگهداری میشد و برای اینکه از حمله این حیوانات و سایز حیوانات گوشتخوار به مردم جلوگیری شود، گودالهای عمیقی در زمین حفر میکردند تا حیوانات را در این گودالها نگهداری کنند.
جایگاههایی با پلههای زیاد هم در اطراف میدان قرار گرفته که محل نشستن تماشاچیان بوده و مردم از آن فاصله نمایشها و مسابقات را تماشا میکردند.
قسمت های مختلف میدان هیپودروم:
تئودوسیوس ابلیسک
کاتیسما
ستون مار
بعد از اینکه امپراطوری روم از هم پاشید و استانبول فتح شد، قسمت هایی از این میدان هم آسیب دید و از این میدان برای ورزش پرتاب نیزه که یکی از ورزشهای ملی کشور ترکیه است، استفاده شد.
هزینه بازدید: برای عموم رایگان است
آدرس میدان هیپودروم: ترکیه، قسمت اروپایی استانبول، محله سلطان احمد
کاخ دلما باغچه
یکی از منحصر به فردترین جاذبه های استانبول کاخ دلما باغچه است که در بین ترکها به میراث خاندان عثمانی معروف است. این کاخ قدمتی ۶۰۰ ساله دارد و جایی بود که ۶ پادشاه آخر عثمانی در آن زندگی میکردند. مهم ترین جاذبهی کاخ دلما باغچه، بزرگترین لوستر جهان است که ملکه ویکتوریای انگلیس آن را به کاخ دلما باغچه هدیه داده. علاوه بر آن، این کاخ دارای ۴۴ تالار، ۶۸ سرویس بهداشتی و ۲۸۵ اتاق است. سقف کاخ دلما یکی از دیدنیترین قسمت های کاخ است چون برای ساخت آن از ورقههای طلا استفاده شده.
برای بازدید از کاخ دلما باغچه فقط میتوانید روزهای دوشنبه و پنجشنبه اقدام کنید.
هزینه بازدید: برای هر نفر ۱۲۰ لیر ترکیه اما اگر قصد بازدید از محل اقامت پادشاهان سلسله عثمانیان را داشته باشید، باید ۹۰ لیر ترکیه به صورت جداگانه پرداخت کنید.
آدرس کاخ دلما باغچه: ترکیه، استانبول، بشیکتاش، خیابان دلما باغچه
قلعه یدیکوله یا قلعه هفت برج
قلعه یدیکوله یک یادگار ارزشمند از سال ۳۹۰ میلادی است و این قلعه را ترسناک ترین قلعه استانبول میدانند. قلعه هفت برج در زمان امپراطوری روم دروازه ورود به قسطنطنیه بود. برای همین داستان زیادی برای گفتن دارد و در طول زمان استفاده های زیادی از آن می شد. از زندان و سیاهچاله بگیرید و محل اعدام زندانیان تا انبار غلات و مهمات و امروزه که از آن به عنوان سالن کنسرت در استانبول استفاده میشود. بعد از تصرف ترکیه توسط سلطان محمد، او ساخت این قلعه را کامل کرد و آن را به قلعه هفت برج تبدیل کرد. با بازدید از این قلعه حتما داستان های مرموزی را از زبان لیدرها و بومیهای آن منطقه میشنوید. جالبترین قسمت بازدید از قلعه یدیکوله دیدن دستخط زندانیانی است که سالها در این قلعه زندانی شده بودند و در نهایت هم اعدام شدند. روی دیوارها میتوانید این دستخطها و نوشتهها را ببینید و دلیل این که محلی ها میگویند این قلعهها نفرین شدهاند را بفهمید. برای بازدید از قلعه هفت برج، همه روزه بجز روزهای دوشنبه میتوانید از ساعت ۹ صبح تا ۵ غروب اقدام کنید. حتی از میدان تکسیم، تاکسی مستقیمی برای رسیدن به این قلعه وجود دارد.
هزینه بازدید: به ازای هر نفر ۵ لیر ترکیه
آدرس قلعه یدیکوله: ترکیه، استانبول، محله فاتیح، میدان یدیکوله
حمام خرم سلطان
در سفرتان به استانبول یادتان نرود که حتما تجربه حمام ترکی را داشته باشید. حمام خرم سلطان از آن حمامهای است که میتواند همچین تجربه زیبایی را برایتان بسازد. این حمام در قرن ۱۶ میلادی در زمان سلطان سلیمان، با دستور یکی از همسران این پادشاه، خرم سلطان ساخته شد.
معماری این مسجد واقعا دیدنی است. ترکیبی از معماری امپراطوری روم و امپراطوری عثمانی را میتوانید در این حمام مشاهده کنید. سنگ به کار برده شده در این حمام، سنگ مرمر است و این زیبایی حمام خرم سلطان را چندین برابر میکند. علاوه بر معماری جذاب این حمام، بخشهایی مثل اتاقهای گرم و سرد، آبنما و فواره هم در آن وجود دارد. اگر میخواهید از این حمام استفاده کنید و ماساژ ترکی بگیرید، علاوه بر هزینه بازدید، باید یک هزینه جداگانه هم پرداخت کنید. هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب میتوانید به حمام خرم سلطان بروید و از خدمات آن استفاده کنید.
هزینه بازدید: هزینه بازدید برای هر فرد با توجه به خدماتی که میگیرد، هزینه متفاوتی در نظر گرفته شده است و به طور خلاصه، از ۵۵ تا ۲۱۵ یورو متفاوت است. اگر میخواهید از ماساژهای معروف آن هم بهره ببرید، هزینهای بین ۴۰ تا ۷۵ یورو باید پرداخت کنید.
آدرس حمام خرم سلطان: ترکیه، شهر استانبول، منطقه فاتح، محله جان کورتاران، میدان ایاصوفیه
کاخ بیلربیی
کاخ بیلیری یک کاخ ییلاقی برای پادشاهان عثمانی بود و شامل چند قصر میشود و از همین نظر یکی از مهمترین جاذبههای استانبول به شمار میرود. علاوه بر آن مسیری که به این کاخ میرسد، یک مسیر بسیار زیبا است چون باید با یک کشتی از بشیکتاش به این کاخ برسید و از روی تنگه بسفر بگذرید. کاخ بیلربی یا قصر بیلربی از سنگ مرمر درست شده و همین باعث شده که یکی از جذابترین معماریها را داشته باشد. طراحیهای شرقی و تزیینات غربی در نگاه اول نظر شما را به خودشان جلب میکند.
قسمتی در قصر بیلربی وجود دارد که اشراف سلسله عثمانی در آنجا دفن شدند و مزار باشکوهی برایشان درست کردهاند که توصیه میکنیم این قسمت از کاخ را هرگز از دست ندهید. برای بازدید از کاخ بیلربی همه روزه بجز دوشنبهها، از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ غروب میتوانید اقدام کنید.
هزینه بازدید: ۶۰ لیر ترکیه به ازای هر نفر
آدرس کاخ بیلریبی: ترکیه، بخش آسیایی استانبول، محله بیلربئی، منطقهٔ اسکودار، دهانه تنگه بسفر
مسجد ایاصوفیه
استانبول پر از مسجد هایی است که با قدمت طولانی و معماری جذاب، قطعا ارزش دیدن را دارند و تجربه شگفتانگیزی را به شما میدهند. به نظر من اولین مسجدی که باید در استانبول از آن دیدن کنید، مسجد ایاصوفیه است. این مسجد در ابتدا یک کلیسا بوده و بعدها تبدیل به مسجد شده و امروزه هم به عنوان یک موزه در لیست جاذبههای استانبول قرار گرفته است. مسجد ایاصوفیه یک یادگاری و شاهکار به جا مانده از دوران بیزانس و امپراطوری عثمانی است که با قدم گذاشتن در آن، انگار در تاریخ سفر میکنید. به همین علت بود که در قرن هشتم میلادی از این مسجد به عنوان هشتمین شگفتی جهان نام بردند.
از نظر معماری، مسجد ایاصوفیه با ارزشترین اثر به جا مانده از دوره بیزانس در ترکیه است و با تاثیر گرفتن از معماری روم باستان ساخته شده. بنای اصلی مسجد با آجر ساخته شده است و با سنگ مرمر تزییناتی بر آن صورت گرفته و همچنین دارای ۱۰۷ ستون و ۹ در ورودی میباشد. علاوه بر همه اینها، یکسری تزیینات داخلی بسیار با شکوه در این مسجد وجود دارد که حتما باید با چشمانتان از آنها دیدن کنید و نهایت لذت را از زیبایی این مسجد ببرید.
توصیه ما به شما این است که در ساعتهای اولیه روز از مسجد ایاصوفیه بازدید کنید. چون در این زمان مسجد خلوتتر از بقیه ساعات روز است و هم از تابیدن نور خورشید و منظره زیبایی که در این مسجد خلق میشود لذت ببرید.
برای رفتن به این مسجد نگران پیدا کردن آن نباشید. بهترین راه دسترسی به ایاصوفیه، تاکسیهایی است که از میدان تکسیم شما را سوار می کنند و جلوی درب اصلی مسجد پیاده می کنند. همه روزه در ۲۴ ساعت از شبانه روز هم امکان بازدید از مسجد ایاصوفیه برای همه توریست ها وجود دارد.
هزینه بازدید: به ازای هر نفر، ۱۰۰ لیر ترکیه
هزینه بازدید کودکان: کودکان زیر ۶ سال میتوانند رایگان از مسجد ایاصوفیه بازدید کنند.
آدرس مسجد ایاصوفیه: ترکیه، بخش اروپایی استانبول، میدان ایاصوفیه، محله سلطان احمد
مسجد سلطان احمد
یکی دیگر از باشکوه ترین مسجدهایی که می توانید در استانبول ببینید، مسجد سلطان احمد است. این مسجد با داشتن کاشیکاریهای آبی، به مسجد آبی معروف است و به همین علت یکی از محبوبترین مکانهای گردشگری در ترکیه به شمار میرود. از آنجایی که این مسجد در قرن ۱۷ میلادی در زمان سلطان احمد بنا شد، به همین نام هم باقی ماند.
هر سمتی را که در مسجد سلطان احمد ببینید، رنگ آبی را مشاهده میکنید و این مکان یکی از بهترین جاها برای عکاسی و خلق زیباترین عکسها در ترکیه است.
اگر از مسجد آبی بازدید کردید، یادتان نرود سری به مزار سلطان احمد هم بزنید چون درست یکسال بعد از ساخته شدن این مسجد، سلطان احمد فوت کرد و در بیرون همین مسجد دفن شد. بعد از آن همسرش و فرزندش هم در همینجا به خاک سپرده شدند.
هزینه بازدید: رایگان
آدرس مسجد سلطان احمد: ترکیه، استانبول، منطقه فاتح، محله سلطان احمد، خیابان ات میدانی، پلاک ۷۰
مسجد سلیمانیه
دلیل معروفیت مسجد سلیمانیه این است که این مسجد مزار خرم سلطان و همسرش سلطان سلیمان معروف است. این دو مزار در یک باغ سرسبز در پشت مسجد قرار گرفته است. این مسجد چهار مناره دارد که با دستورا سلطان سلیمان ساخته شده و سلیمان میخواست چهارمین پادشاه عثمانی بودن خود را اینگونه به ثبت برساند.
قسمتهای مختلف مسجد شامل موارد زیر می شود:
حمام
مدرسه فقه اسلامی
بیمارستان
مهمانخانه
مدرسه طب
دبیرستان
در مسجد سلیمانیه یک رستوران خیلی شیک وجود دارد که میتوانید بعد بازدید از همه قسمتهای مسجد، یک وعده غذای خود را در این رستوران میل کنید. این رستوران در لیست برترین رستوران های ترکیه قرار گرفته و یکی از با کیفیتترین غذاهای ترکی را میتوانید در اینجا میل کنید. یادتان باشد که در زمانهای اقامه نماز مسجد سلیمانیه تعطیل است و امکان بازدید از آن وجود ندارد. اما بجز این زمانها در بقیه ساعات روز، همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۶ غروب می توانید از آن دیدن کنید.
هزینه بازدید: رایگان
آدرس مسجد سلیمانیه: ترکیه، استانبول، فاتح، محله سلیمانیه
مسجد رستم پاشا
مسجد رستم پاشا آنقدر در بین مساجد استانبول معروف است و از نظر بصری زیباست که در بین گردشگران به گوهر پنهان استانبول معروف شده است. قدمت این بنا به سال ۱۵۶۱ برمیگردد.
دلیل جذابیت این مسجد هم تزئینات داخلی آن است که پر از کاشیکارهای چشم نواز است و این کاشیها نقاشیهای گلهایی مانند زنبق، لاله، مینا و میخک را نشان میدهند که با ظریفکاری بسیار جزئیات زیادی را به نمایش میگذارند.
هزینه بازدید: رایگان
آدرس مسجد رستم پاشا: ناحیه اروپایی فاتح، محله رستم پاشا، خیابان حصیر چیلر
مسجد عزیز محمد هدایی
مسجد عزیز محمد به مسجد گربهها معروف شده است. به همین دلیل توریستهایی که به استانبول سفر میکنند، این مسجد را به خاطر گربههایش در لیست جاهایی که باید از آن بازدید کنند، قرار میدهند. داستان از این قرار است که امام جماعت این مسجد، مصطفی افه، در روزهای سرد زمستانی در مسجد را باز میگذارد و گربهها به داخل مسجد میآیند و در هنگام اقامه نماز در بین نمازگزاران میچرخند و در گوشه و کنار این مسجد استراحت میکنند. مصطفی افه در شبکههای اجتماعی چهره محبوبی دارد و همچنین او چهره متفاوتی از اسلام را به دنیا نشان داده است.
علاوه بر اینها، معماری این مسجد دیدنی است و یکی از زیباترین مسجدهای استانبول به شمار میرود. اگر عاشق معماری و گربهها هستید، بازدید از این مسجد را از دست ندهید.
هزینه بازدید: رایگان
آدرس مسجد عزیز محمد: ترکیه، بخش آسیایی استانبول، محله اسکودار
مسجد اورتاکوی
مسجد اورتاکوی در بین مسجدهای استانبول محبوبیت زیادی دارد. به این دلیل که این یک مسجد معمولی نیست و در یکی از زیباترین مکانهای استانبول، درست کنار اسکله تنگه بسفر قرار گرفته است و آن را به عروس مرمرین اسکله اورتاکوی میشناسند.
از زیبایی این مسجد همین را بگوییم که مسجد اورتاکوی صبحها به رنگ سفید، و غروبها به رنگ صورتی دیده میشود و دلیلش هم سنگ مرمرهایی است که برای ساخت آن به کار گرفتهاند. از ساعت ۹ صبح تا ۶ غروب میتوانید از این مسجد شگفتانگیز دیدن کنید. فقط یادتان باشد که در زمان اقامه نماز، درهای این مسجد بته میشود و امکان بازدید وجود ندارد. برای بازدید از مسجد اورتاکوی باید پوشش مخصوص داشته باشید و بانوان باید حجاب داشته باشند.
هزینه بازدید: رایگان
آدرس مسجد اورتاکوی: ترکیه، استانبول، ناحیه بشیکتاش، غرب تنگه بسفر و در کنار اسکله اورتاکوی
موزه مردم شناسی استانبول
موزه مردم شناسی استانبول که کاملترین موزه از نظر مجموعه آثار نگهداری شده در استانبول به شمار میرود، داستانهای زیادی برای گفتن دارد که میتوانید با چشمانتان آن را ببینید. تقریبا هر چیزی که از دوره امپراتوری بیزانس تا دوره اسلام و امپراطوری عثمانی به جا مانده است، در این موزه گردآوری شده است. اگر فرصت کافی برای بازدید از همه مناطق گردشگری و جاذبههای استانبول را ندارید، حتما این موزه را در برنامههای خود بگنجانید چون با بازدید از این موزه انگار همه تاریخ استانبول را دیدهاید.
سبک موزه مردمشناسی استانبول، سبک نئوکلاسیک است و به سه بخش زیر تقسیم میشود:
ساختمان اصلی موزه باستان شناسی
موزه هنرهای اسلامی و ترکی
موزه شرق باستان
موزه مردم شناسی استانبول در سال ۱۸۱۱ میلادی بنا شد و در آن بیشتر از یک میلیون عتیقه و آثار کشف شده از دورههای مختلف کشور ترکیه جمعآوری شده و برای عموم به نمایش گذاشته شده است.
هزینه بازدید: ۶۰ لیر ترکیه به ازای هر نفر
آدرس موزه مردم شناسی استانبول: ترکیه، قسمت اروپایی استانبول، محله سلطان احمد، خیابان فاتح
موزه پرا
موزه پرا جزو کاملترین موزههای هنری استانبول است و شامل کلکسیونی از آثار هنرمندان مختلف مثل نقاشیها، عکسهایی از استانبول قدیم، موزاییکها و سرامیکهاست. در بعضی روزهای سال کارگاههای علمی، نمایشگاههای نقاشی و رویدادهای مختلفی هم در این موزه برگزار میشود و اگر خوششانس باشید، میتوانید در یکی از این رویدادها شرکت کنید. گاهی اوقات حتی نمایش فیلم هم در این موزه برگزار میشود.
بخش های مختلف موزه پرا را در لیست زیر برایتان آوردهایم:
مجموعه شرقشناسی
مجموعه عثمان حمدی بی
پرترههای امپراطور
جهانهای موازی، سفیران و نقاشان
مجموعه استانبول، شهر رویاها
برای بازدید از این موزه، روزهای سهشنبه تا جمعه از ساعت ۱۱ صبح تا ۶ غروب میتوانید اقدام کنید. در روزهای تعطیل رسمی و روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه هم تعطیل میباشد.
هزینه بازدید برای بزرگسالان: نفری ۲۵ لیر ترکیه
هزینه بازدید برای کودکان و سالمندان: برای کودکان زیر ۱۲ سال و افراد بالای ۶۰ سال، نفری ۱۰ لیر ترکیه
هزینه بازدید برای دانشجویان: در روزهای چهارشنبه رایگان است
آدرس موزه پرا: ترکیه، استانبول، منطقه بیاوغلو، خیابان مشروطی
موزه هنر مدرن
موزه هنر مدرن استانبول با هدف نمایش دادن و جمع آوری آثار هنری در شهر استانبول و کشور ترکیه در سال ۲۰۰۴ افتتاح شد. این موزه قسمتهای مختلفی دارد و شامل گالریهای مختلف، رستوران و کتابخانه است.
شما میتوانید بعد از یک موزه گردی، یک وعده غذایی خودتان را مهمان کنید و در رستوران این مجموعه وعده غذایی خود را میل کنید. علاوه بر اینها، نمایشگاههای مختلفی در موزه هنر مدرن برنامههای متنوع اجتماعی و آموزش هم در آن برگزار میشود.
این موزه بجز روزهای دوشنبه، در سایر روزهای هفته از ساعت ۹ صبح تا ۶ غروب باز است و امکان بازدید از آن وجود دارد.
هزینه بازدید برای خارجیها: به ازای هر نفر ۷۲ لیر ترکیه
هزینه بازدید برای بازنشستگان و سالمندان: ۵۴ لیر ترکیه برای هر نفر
هزینه بازدید برای گروههای بالای ده نفر: نفری ۵۴ لیر ترکیه
آدرس موزه هنر مدرن: ترکیه، بخش اروپایی استانبول، منطقه بی اوغلو، محله اسماعیل مسجد، خیابان مشروطیت
موزه گازهانه
موزه گازهانه در گذشته و در زمان سلطنت حسن پاشا، یک موتورخانه یا آخرین کارخانه گاز استانبول بوده و به دلیل آسیب رساندن به محیط زیست تعطیل شد و بعدها به موزه تبدیل شد. اگر به گشت و گذار علمی علاقه دارید، موزه گازهای یکی از جالب ترین جاهایی در استانبول است که میتوانید ببینید. قدمت این موزه به ۱۳۰ سال پیش میرسد و امروزه شامل بخشهایی مثل موزه آب و هوا، صحنه تئاتر، گالری و کتابخانه میشود.
کافه رستورانی که در موزه گازها به نام بلور وجود دارد که یکی از خوشمزهترین غذاهایی که میتوانید در استانبول میل کنید را در منوی آن پیدا کنید. همچنین اگر گیاهخوار هستید، نگران نباشید. یک منوی ویژه گیاهخواران هم در این رستوران وجود دارد که با کیفیتترین غذاهای گیاهی در آنجا پیدا میشود. در شبهای تابستان هم کنسرت زنده و اجراهای متفاوتی در حیاط موزه برگزار میشود که ارزش دیدن دارند و میتوانید در آن حال و هوای خوب، از موسیقی زنده لذت ببرید.
قسمت کتابخانه موزه گازهانه به صورت ۲۴ ساعته باز است، گالری گازها به هم هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ غروب امکان بازدید دارد. بقیه بخشهای گازها مانند رستوران هم هر روز تا ساعت ۱۰ شب باز هستند.
آدرس موزه گازهانه: ترکیه، استانبول، محله کادیکوی، حسن پاشا
موزه اسباب بازی
به اسباببازیها علاقه دارید؟ پس وارد این ساختمان ۶ طبقه شوید و در هر طبقه اسباببازیهایی را ببینید که طبق موضوعهای متفاوت در موزه اسباب بازی استانبول طبقهبندی شدند. این اسباببازیها که تعدادشان به بیشتر از ۴۰۰۰ قطعه میرسد، از سرتاسر دنیا جمع آوری شدند.
موزه اسباب بازیهای استانبول، یکی از افسانهایترین مکانهای دیدنی در استانبول است که برای رسیدن به آن هم باید یک مسیر افسانهای و زیبا را با کشتی به محله کادیکوی طی کنید. این موزه در روزهای دوشنبه تعطیل است و بجز روز دوشنبه، همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۶ غروب امکان بازدید دارد.
هزینه بازدید: به ازای هر فرد ۷۵ لیر
هزینه بازدید برای دانشآموزان و سالمندان: ۴۵ لیر ترکیه برای هر فرد
آدرس موزه اسباب بازی: ترکیه، استانبول، منطقه گازتپه، محله کادیکوی
موزه باریش مانچو
برای اینکه از موزه باریش مانچو بازدید کنیم، اول باید بدانیم باریش مانچو چه کسی بود؟ باریش مانچو یک آرتیست و ستاره راک بود که در دهه هفتاد در ترکیه زندگی میکرد و آثار ارزشمندی از خودش بجا گذاشته و در بین ترکها بسیار محبوب است. آهنگها و موزیکهای باریش مانچو آنقدر معروف بود که به چندین زبان دنیا ترجمه شد و چندین تور دور دنیا برگزار کرد. اما دلیل محبوبیت باریش بین مردم به همینجا ختم نمیشد. او در تمام زندی خودش به کارهای بشر دوستانه مانند مک به کودکان در آفریقا و مناطق دورافتاده مشغول بود. به همین دلیل هم نشانها و مدالهای زیادی دریافت کرد.
زندگی باریش در سال ۱۹۹۹ به پایان رسید و خانه باریش به یک موزه برای هنر دوستان تبدیل شد. جو موزه بسیار صمیمی و دوستداشتنی است و همزمان که دارید از آنجا بازدید میکنید، آهنگهای باریش هم در حال پخش است. در این موزه شما مدالها و جوایزی که باریش در طول زندگی گرفته، صفحههای موسیقی و لباسها و انگشترهایش را میتوانید ببینید.
همه روزه بجز روزهای تعطیل رسمی و روزهای دوشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر میتوانید از موزه باریش مانچو دیدن کنید و از دیدن محل زندگی این ستاره راک و آثارش نهایت لذت را ببرید.
هزینه بازدید: ۱۰ لیر ترکیه برای هر نفر
آدرس موزه باریش مانچو: ترکیه، استانبول، منطقه کادیکوی، محله یوسف کمال
مرکز فرهنگی آتاتورک
در سال ۱۹۶۲ در استانبول، یک کاخ فرهنگی تاسیس شد تا این کاخ مکانی برای برگزاری انواع رویدادها مثل کنسرت، رقص باله، تئاتر و انواع هنرهای نمایشی در استانبول باشد. اما سالها بعد، به مدت ده سال این مرکز بسته شد و در سال ۲۰۱۸ به طور کلی تخریب شد و به جایش مرکز فرهنگی آتاتورک ساخته و تاسیس شد. این روزها این مرکز با داشتن ظرفیت تقریبا زیادی، میزبان نمایشهای تئاتر و اپرا است.
مرکز فرهنگی آتاتورک از جاهایی است که در هنگام بازدید از میدان تکسیم میتوانید از آن دیدن کنید.
آدرس مرکز فرهنگی آتاتورک:ترکیه، استانبول، میدان تکسیم
بازار ادویه استانبول
بازار ادویه که به آن بازار ذرت هم می گویند، بهترین مکانی است که یتوانید در آن معروفترین ادویههای دنیا پیدا میشود. بوی خوبی که در این بازار به مشامتان میرسد، بسیار بسیار رویایی است و عقل و هوش را از سرتان میبرد.
حرفهایترین و مجربترین آشپزها از همه جای ترکیه به این بازار میآیند تا ادویه مورد نیاز خود را بخرند. علاوه بر ادویه در این بازار معروف، انواع آجیل و خشکبار و مواد غذایی و میوههای خشک هم پیدا میشود. اگر به این بازار رفتید، حتما عود دستسازی برای خودتان به عنوان سوغاتی بخرید چون عودهای معروف و بسیار خوشبویی را با کیفیت عالی میتوانید در این بازار پیدا کنید.
برای اینکه در صف طولانی برای خرید کردن از این بازار گیر نکنید و از شلوغی زیاد آن خسته نشوید، بهترین تصمیم این است که صبحها قبل از ساعت ۱۱ به این بازار بروید و خریدهایتان را انجام دهید.
آدرس بازار ادویه: ترکیه، استانبول، منطقه فاتح، محله امینونو
بازار بزرگ استانبول
بازار بزرگ استانبول، در واقع قدیمیترین مرکز خرید دنیاست و قدمتی طولانی دارد. بهترین مکان برای خرید سوغاتی بازار بزرگ و قدیمی استانبول است. شکلگیری این بازار به قرن ۱۵ میلادی برمیگردد. بازار بزرگ دارای حجره و راستههای مختلف است و هر چیزی که دلتان بخواهد را میتوانید در این بازار پیدا کنید. معماری این بازار به خاطر داشتن طاقها و عناصر معماری جذابی که دارد، یکی از مکانهایی است که میتوانید رایگان از آن بازدید کنید و از معماری شگفتانگیز این جاذبه دیدن کنید.
بجز شنبهها و روزهای تعطیل رسمی، همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ غروب از آن بازدید کنید. .
آدرس بازار بزرگ استانبول: ترکیه، استانبول، منطقه فاتیح، کنار ارگ تاریخی استانبول
استانبول علاوه بر مساجد زیبا، موزهها و جاهای دیدنی که محبوبترینشان را نام بردیم، پارکها و مکانهای تفریحی زیادی هم دارد که در ادامه آنها را در لیست زیر قرار دادیم:
پارک فنرباغچه
پارک ساحلی مودا
پارک تکسیم گزی
پارک مینیاتوری
اسنو پارک ( پارک برفی)
شهربازی و پارک آبی ویالند
دلفیناریوم