پیکاپ ویزای کانادا
اگر شما اهل سفر به کشورهای خارجی باشید احتمالاً تاکنون اصطلاح پیکاپ به گوشتان خورده است. با توجه به مشکلات دیپلماتیک کشورمان در حال حاضر بعضی از کشورها در ایران دارای سفارتخانه نیستند و به همین علت آن دسته از شهروندان ایرانی که قصد سفر به این کشورها را داشته باشند مجبور خواهند بود برای اخذ ویزای چنین کشورهایی به سفارت آنها در سایر کشورها مراجعه کنند. مسلماً انجام چنین مراحلی مستلزم انجام هزینه چندباره به منظور سفر و اقامت در هتل است. به منظور حل اینچنین مشکلاتی خدماتی تحت عنوان پیکاپ ارائه میشود که از طریق آن میتوان هزینهها را تا حد زیادی کاهش داد. کلمه پیکاپ (Pickup) در اصطلاح به معنی برداشتن و یا تحویل گرفتن چیزی و یا کسی است؛ اما در صنعت توریسم و مهاجرت این کلمه معنای دیگری دارد. با ما در طول این مطلب همراه باشید تا بامعنی پیکاپ و زیروبم پیکاپ ویزا کانادا آشنا شوید.
پیکاپ ویزا چیست؟
برای ورود به سایر کشورها نیاز به اخذ ویزا و اجازهی ورود خواهید داشت. برای اخذ این اجازه ورود، باید با در دست داشتن مدارکتان برای مصاحبه به سفارت کشور مربوطه در ایران مراجعه کنید و در صورت تأیید شخص مصاحبه کننده در سفارت مدنظر، ویزای شما به مرحله ثبت میرسد و بعد از درج مهر ویزا در پاسپورت میتوانید برای سفر آماده شوید. ولی گاهی برای اخذ ویزای بعضی از کشورها (به علت تعطیلی سفارتخانه و یا نبود کنسولگری مدنظر) ملزم به مراجعه به کشور واسطه هستید. پس از انجام مصاحبه در سفارت کشور واسطه و انجام بررسیها نتیجه درخواست ویزا به شخص متقاضی اطلاع داده خواهد شد.
اگر درخواست متقاضی مورد قبول واقع شده باشد، نیاز است که وی پاسپورت خود را جهت درج ویزا در سریعترین زمان به سفارت مربوطه تحویل بدهد. با توجه به اینکه جهت درج ویزا در پاسپورت حضور شخص متقاضی الزامی نیست، این امکان وجود دارد تا این کار از طریق نماینده قانونی آن شخص انجام بگیرد. این پروسه که شامل تحویل پاسپورت به سفارت توسط نماینده و برگرداندن آن به متقاضی است، اصطلاحاً پیکاپ پاسپورت یا پیکاپ ویزا گفته میشود.
دریافت ایمیل از طرف سفارت کانادا
شاید بدانید کانادا مثل آمریکا و لیتوانی از جمله کشورهایی است که در کشور ایران سفارت فعالی ندارد؛ به همین علت متقاضیان سفر یا مهاجرت به کانادا ملزم هستند که برای انجام مصاحبه و انگشتنگاری به مراکز VAC (Visa Application Center) مراجعه کرده یا به یکی از مراکز پردازش ویزا در کشورهای نزدیک ایران مثل ترکیه، امارات یا ارمنستان سفر کنند. پیکاپ ویزا کانادا فرآیندی است که در این شرایط طی میشود.
زمانی که متقاضی تمام کارهای مربوط به مصاحبه و انگشتنگاری خود را به اتمام رساند، برخلاف سایر سفارتخانهها، سفارتخانه کانادا ایمیلی به متقاضی میفرستد و به وی اطلاع میدهد که آیا ویزا شده است یا خیر. متقاضی پس از دریافت نامه تأییدیه از سوی سفارت کانادا، 30 روز فرصت دارد تا برای پیکاپ ویزای کانادا اقدام کند و اگر در این مدتزمان اقدامی از طرف متقاضی انجام نشود، بهصورت خودکار توسط سفارت کانادا ریجکت خواهد شد.
لازم به ذکر است، در نامهای که از سفارت کانادا برای متقاضی ارسال شده، از او درخواست میشود که برای پیکاپ ویزای کانادا، با به همراه داشتن پاسپورت به یکی از مراکز VAC مراجعه نماید. حال این تصمیم متقاضی است که به صورت حضوری و یا از دفاتر مهاجرتی که مورد تأیید پلیس مهاجرتی هستند، برای این کار اقدام کند.
در واقع پروسه پیکاپ ویزای کانادا خوشایندترین مرحله برای متقاضیان سفر به کانادا است؛ چرا که این مرحله آخرین مرحله پس از صدور ویزای متقاضی است. پس میتوان گفت پیکاپ ویزا کانادا یا همان پیکاپ پاسپورت کانادا به پروسهی ارسال پاسپورت به سفارت کانادا و بازگشت آن به همراه ویزا که به پاسپورت الصاق شده است، گفته میشود. دقت کنید زمانی از پیکاپ ویزا استفاده میشود که متقاضی سفر به کشوری باشید که حاضر به انجام خدمات کنسولی خود در کشور ایران نباشید.
پاسپورت ریکوئست چیست؟
بعد از دریافت ایمیل از سفارت کانادا، از متقاضی خواسته میشود که پاسپورتش را برای پیکاپ ویزا به مراکز VAC ارسال کند. این عمل به منزله ویزا شدن است و به آن پاسپورت ریکوئست گفته میشود. نامه پاس یا پاسپورت ریکوئست از 4 بخش تشکیلشده است که توضیح مختصری راجع به این بخشها میدهیم.
بخش اول
در بخش اول ایمیل، سفارت کانادا توضیح میدهد که ایمیل فرستاده شده برای متقاضی در راستای درخواست وی بوده و سفارت برای تکمیل کردن پرونده به پاسپورت متقاضی نیاز دارد.
بخش دوم
این بخش مربوط به شرایطی است که پاسپورت شما باید آنها را داشته باشد. این موارد عبارتاند از:
● پاسپورت شما باید اعتبار کافی داشته باشد (بهاندازه مدتزمانی که قرار است شما ویزا شوید).
● پاسپورتتان باید دارای حداقل یک صفحه خالی باشد.
● بههیچوجه امکان صدور ویزا برای بعد از تاریخ انقضای پاسپورت وجود نخواهد داشت.
بخش سوم
بخش سوم مربوط به مدت زمانی است که شما بعد از دریافت نامه پاسپورت ریکوئست در اختیار دارید تا پاسپورتتان را به همراه مدارک مورد نیاز به دفاتر VAC ارسال کنید. این مدت زمان دقیقاً 30 روز پس از ارسال ایمیل است.
بخش چهارم
در قسمت آخر نامه گفته میشود که شماره UCI (Unique Client Identifier) و یا شماره یکتای متقاضی در قسمت بالا و سمت چپ نامه درجشده است. شماره UCI یکتا و مختص به شخص متقاضی است و سفارت از شما میخواهد که از این شماره محافظت کنید. اگر شخصی به غیر از وکیل مهاجرتی شما به این شماره دسترسی داشته باشد، با استفاده از آن میتواند به تمامی اطلاعاتتان دسترسی پیدا کند.
مزایای سپردن پیکاپ ویزای کانادا به یک کارگزار مهاجرتی
سپردن پیکاپ ویزای کانادا به یک کارگزار مهاجرتی مزایای زیادی دارد که دو مزیت اصلی آن به شرح زیر است:
● صرفهجویی در هزینهها
متقاضی زمانی که پروسه پیکاپ ویزای کانادا را به وکلای مجرب مهاجرتی واگذار میکند، در هزینههایی مثل هزینه خرید بلیت، اقامت هتل، رفتوآمد، خوردوخوراک و سایر هزینههایی که در کشور مقصد مجبور به پرداخت آن است، صرفهجویی میکند.
● صرفهجویی در زمان
مرحله دریافت پیکاپ ویزای کشور کانادا به منزله تأیید و به دنبال آن ویزا شدن از سوی سفارت کانادا است. به عبارتی این مرحله، آخرین مرحله اداری است که پیش از ورود به کانادا ملزم به انجام آن هستید. در این حالت، زمان برای شما بسیار باارزش است و با سپردن کارهای مربوط به پیکاپ ویزا به شرکتهای مهاجرتی معتبر میتوانید در زمان خود صرفهجویی کنید.
نحوه انجام پیکاپ ویزای کانادا
از زمانی که متقاضی ایمیل تأییدیه (Original Passport Request) را دریافت کرد میتواند با مراجعه به شرکتهای مهاجرتی که دارای تأییدیه از طرف پلیس مهاجرتی هستند، از خدمات پیکاپ ویزایی که برای متقاضی در نظر گرفتهشده، استفاده کند. فرد متقاضی میتواند با دادن امضای وکالتنامه به وکلای مجرب مهاجرتی بدون نیاز به حضور دوباره در کشورهای دارای مراکز VAC، ویزا الصاق شده به پاسپورتش را از شرکتهای مهاجرتی دریافت کند.
مدارک لازم برای پیکاپ ویزای کانادا
مدارک لازم برای دریافت ویزای مهاجرتی و غیر مهاجرتی تفاوت دارند. در ادامه فهرستی از این مدارک را بهصورت مجزا برای هر دو نوع ویزا بررسی خواهیم کرد:
مدارک لازم برای ویزای مهاجرتی
● گذرنامه؛
● پاسپورت رکوئست؛
وکالتنامه پیکاپ ویزای کانادا
برای انجام پروسه پیکاپ میتوان از شهرهای مختلفی در نزدیک ایران همانند آنکارا، استانبول، دبی و ایروان اقدام کرد. با توجه به تفاوت قیمت بلیت رفتوبرگشت به هر یک از این مقاصد و تفاوت فاصله آنها از ایران، هزینه نهایی پروسه پیکاپ و مدت زمان انجام شده با توجه به مقصدی که انتخاب میکنید، متفاوت است.
برای پیگیری وضعیت پروسه پیکاپ ویزا باید با مؤسسه و یا فردی که مسئولیت پیکاپ ویزایتان را بر عهده دارد، ارتباط برقرار کنید. فرمهای وکالتنامه برای پیکاپ با توجه به کشوری که این پروسه در آن انجام خواهد شد، متفاوت هستند. بعد از این که کشور مقصد خود را انتخاب کردید، میتوانید فرم مربوط به وکالتنامه برای انجام پیکاپ را دریافت کرده و مدارکتان را تکمیل کنید.
مراحل اخذ پیکاپ ویزای کانادا
1. موسسهای که دارای مجوز از پلیس مهاجرت است را انتخاب کنید.
2. مدارک خود را تحویل دهید.
در این مرحله کارگزار شرکتهای مهاجرتی پاسپورت و تمامی مدارک جمعآوری شده شما را به صورت هوایی به کشورهای دارای مراکز VAC ارسال میکنند. عموماً شرکتهای مهاجرتی به خاطر هزینههای هوایی ایران به ترکیه، وجود دو دفتر در استانبول و آنکارا و ارزش تقریباً یکسان واحد پولی ترکیه با ایران، پاسپورت متقاضی را به مراکز VAC در ترکیه ارسال میکنند.
مدارک ارسال شده توسط کارگزار مهاجرتی، تحویل دفتر VAC میشود و پس از دریافت پاسپورت، دفاتر VAC کد رهگیری را تحت عنوان Tracking ID برای متقاضی ارسال میکنند تا مراحل کار خود را در سایت Global Vfs (Visa Facilitation Services) یا خدمات جهانی تسهیلکننده ویزا پیگیری کنند.
در این مرحله پاسپورت پس از چند روز کاری ویزا میشود. سپس پاسپورت مهر شده به دفتر مهاجرتی تحویل داده میشود و در نهایت به متقاضی برگردانده میشود. لازم به ذکر است، اگر ویزای شما از نوع مهاجرتی نیست، علاوه بر مدارکی که ذکر شده است باید رسید انگشتنگاری که از مراکز VAC دریافت کردهاید را نیز به همراه داشته باشید و تمام مدارک فوق را به کارگزار یا وکیل مهاجرتی خود تحویل دهید.
مدت زمان فرایند پیکاپ ویزای کانادا
در نهایت، از زمان ارسال مدارک فرد متقاضی توسط شرکتهای مهاجرتی تقریبا به مدت 7 الی 14 روز کاری زمان لازم است تا پروسه پیکاپ ویزا طی شود و پاسپورتی که ویزا به آن الصاق شده است به دست فرد متقاضی برسد.
در نظر داشته باشید که طول این دوره زمان بستگی به این دارد که شرکتهای مهاجرتی بنا به درخواست متقاضی، پاسپورت و دیگر مدارک را به کدام کشور ارسال کنند. اگر مدارک را به دفاتر VAC در ترکیه در شهرهای آنکارا یا استانبول ارسال کنید، طی دو الی سه روز کاری ویزا متقاضی به پاسپورت الصاق میشود. درحالیکه همین کار در امارات متحده عربی دو تا سه هفته زمان میبرد. اگر میخواهید پیکاپ ویزای شما فوری انجام شود، بهتر است نزدیکترین مقصد را انتخاب کنید.
هزینههای پیکاپ ویزای کانادا
هزینه پیکاپ ویزای کانادا شامل دو بخش است:
● هزینههای مربوط به ارسال مدارک متقاضی به دفاتر VAC؛
● هزینهی دریافتی توسط سفارتخانه.
این هزینه با توجه به دفتری که مدارک را برای آن ارسال میکنید، متغیر است.
نکات کلیدی در رابطه با پیکاپ ویزای کانادا
اکنون نکاتی کلیدی را مطرح میکنیم که ممکن است عدم رعایت آن، در عین سادگی تمامی مراحل و زحمات شما را به مخاطره بیندازد.
● والدین محترم توجه داشته باشید که از زدن امضای خود در پاسپورت فرزندان جدا خودداری کنید. انجام این کار سبب میشود پاسپورت فرزندانتان اعتبار خود را از دست بدهد و سفارت بهجای الصاق ویزا به پاسپورت، آن را برگشت زند. دقت کنید که فرزندان بالای 16 سال میتوانند پاسپورتشان را امضا کنند و برای فرزندان زیر 16 سال نیز نیازی به امضا کردن پاسپورت نیست.
● قطعاً باید از صحت و اعتبار شرکت مهاجرتی که قرار است به آن وکالتنامه بدهید آگاه باشید و اطمینان داشته باشید که شرکت مهاجرتی مورد نظر، مورد تأیید پلیس مهاجرت ایران است.
● دقت داشته باشید هنگامی که پاسپورتتان را به شرکت مهاجرتی تحویل میدهید، رسیدی معتبر از کارگزار مهاجرتی دریافت کنید. زمانی که پاسپورت مهر شده از طرف شرکت مهاجرتی به شما تحویل داده شد، اطلاعاتتان را روی لیبل ویزا چک کنید.
● توجه داشته باشید که نیاز نیست مدارک را برای انجام پیکاپ ویزای کانادا به مرکزی که برای اولین بار در آنجا انگشتنگاری و مصاحبه انجام دادهاید، ارسال کنید. این امکان برای شما وجود دارد که از طریق تمام مراکز VAC در سایر کشورها نیز این کار را انجام دهید.
انواع ویزای کانادا
بهتر است بدانید که کشور کانادا ویزاهای مختلفی را در اختیار افراد متقاضی قرار میدهد. این ویزا فقط شامل ویزای توریستی کانادا نیست، بلکه ویزای کانادا شامل ویزای نمایشگاهی، ویزای کار، ویزای تجارت، ویزای ازدواج، ویزای تحصیلی کانادا و غیره میشود. اشخاص متقاضی ویزا میتوانند تمامی این ویزاها را از سفارت کشور کانادا دریافت کنند. نزدیکترین سفارت کانادا در کشور ترکیه و در شهر آنکارا است که پاسخگوی تمامی متقاضیان ویزا خواهد بود. اکنون به بررسی برخی از این ویزاها خواهیم پرداخت.
ویزا تحصیلی
با دریافت ویزا تحصیلی، امکان مهاجرت به کشور کانادا و تحصیل در این کشور برای بازه زمانی مشخص (4 سال برای کارشناسی) و یا (2 تا 3 سال برای مقاطع تکمیلی) برای شما وجود خواهد داشت.
مهاجرت خانوادگی (ویزای اسپانسرشیپ)
درصورتی که شما دارای اقوام دارای حق شهروندی و یا کارت اقامت دائم در کانادا باشید، میتوانید از این طرح مهاجرتی استفاده کنید.
مهاجرت از طریق ویزای کارآفرینی
یکی از برنامههای متداول مهاجرت کانادا، طرح کارآفرینی و استارت آپ در این کشور است. به طور معمول کارآفرینی در زیرمجموعه برنامه نامزدی استانی قرار دارد و هر یک از استانهای کانادا دارای شرایط مختص به خود هستند.
مهاجرت به صورت کاری (برنامه اسکیل ورکر فدرال و استانی)
این روش تحت سیستم معروف اکسپرس اینتری کشور کانادا است و به دو دسته اصلی اسکیل ورکر فدرال و طرح نامزدی استانی تقسیمبندی میشود.
همانطور که از اسم اسکیل ورکر مشخص است، کشور کانادا به دنبال نیروی کار ماهر و واجد شرایط برای حضور دائمی و اقامت در کشور کانادا است. از این رو هر ساله فهرستی از مشاغل مورد نیازش را در وبسایت رسمی Canada.ca قرار میدهد تا متقاضیان طبق لیست ارائه شده برای مهاجرت به کشور کانادا و اقامت در این کشور مهاجرپذیر اقدام کنند.
روش سرمایهگذاری در کانادا
یکی دیگر از راههای مهاجرت به کشور کانادا سرمایهگذاری در این کشور است. افراد میتوانند با سرمایهگذاری از طریق خرید ملک به این کشور مهاجرت کنند. اما باید بگوییم که این روش شرایط مخصوص به خود را دارد. در حال حاضر، یکی از گزینههای موجود برای سرمایهگذاری در کانادا مربوط به استان کبک است که به حداقل 2 میلیون دلار کانادا سرمایه نیاز دارد.
درخواست و اخذ ویزای کشور کانادا
درخواست اخذ ویزا کانادا فرم الکترونیکی آنلاین است که توسط اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا (IRCC) توصیه میشود و توسط افرادی که قصد دارند برای سفرهای کوتاه وارد کانادا شوند، تکمیل میشود. شما میتوانید برای انجام مراحل پیکاپ ویزا کانادا از شرکت یوتوپین کمک بگیرید. مشاوران وکیلان مجرب در این شرکت شما را تا مرحله آخر و گرفتن پیکاپ ویزا همراهی خواهند کرد. برای اطلاع از شرایط میتوانید با شماره تلفنهای موجود با کارشناسان در ارتباط باشید.